Idag startar andra halvlek!

Idag startar andra halvlek för Alliansregeringen. Under veckorna som varit (och som kommer) kommer vi att få se regeringens statsråd presentera sin nya budget med förbättringar för medborgarna. Hur kommer det att gå. Ja, ingen vet utom möjligen de vänsteranhängare som, oavsett vad regeringen kommer med anser att ett vänsteralternativ är bättre. (Trots att alla, även s+mp+v-anhängare vill ha lägre skatter tycker man det bättre med skattehöjning i ett vänsteralternativ?!)

Men regeringen kommer inte utan ess i rockärmen.

Med 160.000 fler i arbete sedan s hade regeringsmakten. En ekonomi i balans och med ett överskott i budgeten som ger möjlighet att mildra den kommande lågkonjunkturen. Med en statsskuld som sjunker och som ger bättre statsekonomi. Detta ger mer i plånboken, inte bara för dem som jobbar utan även för pensionärerna mfl.

Jag tycker att Alliansen har skött detta mycket bra hittills. Och jag ser med någorlunda lugn fram mot en kommande lågkonjunktur.Det finns i ladorna.

Att vänsteranhängarna hyllar bidragslinjen vet vi ju sedan tidigare. Och bättre blir det väl inte heller nu med kommunister i ett vänsteralternativ inför nästa val 2010. Där kan vi vara säkra på att se ett otal ofinansierade bidrag spridas över landet för att blidka vänsterväljare och dränera statskassan.

Kommer ni förresten ihåg när s tog bort förmögenhetsskatten för de allra rikaste i landet. Jag tyckte det var konstigt att förmögenhetsskatten inte togs bort för alla så jag mailade till Sap. Svaret från deras skattetaleskvinna var att man hade tagit bort skatten på grund av att företag som var familjeägda (hon nämnde speciellt HM) skulle få svårt att lämna företaget vidare till barnen med den dåvarande förmögenhetsskatten och för allt i världen även arvsskatten. Jag tackade för informationen och kunde samtidigt gratulera mig själv, som småföretagare tillsammans med några hundratusen andra småföretagare i samma situation som HM. Det fick jag däremot inte svar på från Sap utan konversationen slutade tvärt, den till och med tvärdog.  Eller kommer ni ihåg när Bosse Ringholm, dåvarande finansminister fick frågan från en pensionär som inte hade råd att betala fastighetsskatten på sin villa och svarade med att “hon fick väl låna pengar på banken”

Sahlins stolliga valsboskap förnekar sig inte. Att läsa vad hennes s-betalda polare i olika tidningars insändarsidor och på blogg-forum skriver gör att man blir orolig om s+mp+v kommer till makten igen och (förstör) landet med sitt bidragskramande och sina ofinansierade vallöften.

Och med tanke på de signaler som kommit från Mona Sahlin de senaste veckorna om hur hon vill närma sig Alliansens politik när det gäller vård o omsorg, skatter, skola mm borde även Sahlins s-polare fundera lite längre än vad som framkommer i deras inlägg. Då kan man fråga sig om det inte är bättre att rösta på ”det nya arbetarpartiet” än på ”det gamla bidragspartiet”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: