Ny FRA-lag!

Så är det klart. Det blir så stora förändringar i ”den gamla” FRA-lagen att man måste i stort sett göra om lagen. Det nya utseendet på lagen innebär att en specialdomstol kommer att ge tllstånd till (eller inte) till varje användning av källa. Dessutom, vilket jag tycker är mycket bra kommer inte polisen att ha tillgång till FRA:s tjänster.  Just det handlar om integritet.

Redan nu kommer protester, naturligtvis från Socialdemokraternas Tomas Bodström som var den som tog fram lagen en gång i tiden. Han lade den då på hyllan och lät FRA arbeta utan lagstöd vilket dåvarande justitieministern Tomas Bodström tyckte var bättre än att en så känslig sak som underrättelsetjänstens arbetsmetoder skulle bestämmas i lag. Nu är det bara att vänta på protesterna från miljöpartister och vänsterpartister.

Protester från de anarkistiska fildelarna har redan kommit och Piratpartiet ställer sig bakom. De brunskjortade nazisterna har inte yttrat sig än, de kan ju inte läsa och måste hitta någon som kan läsa högt för dem.

Men jag tycker Alliansen har gjort ett bra jobb, även med den här frågan. Man har fört ännu en fråga till beslut – även denna fråga som den gamla regeringen inte har vågat ta i. Och ett bra beslut, för vi behöver en stark och oberoende underrättelsetjänst i Sverige.

Att sedan några fildelare är rädda för att man ska ta ifrån dem möjligheten att ladda ner några barnfilmer från nätet, så gäller inte det FRA. Det handlar mest om att de måste hitta några filmer med svenskt tal, för läsa textremsor kan vara lite svårt för dem.

Annonser

3 svar to “Ny FRA-lag!”

 1. larserick Says:

  Tänk att du inte kan klara att undvika en massa fula tillmälen till de som inte tycker som du, det visar hur svag du är innerst inne. Du måste ha en storebror som säger vad du ska tycka.

  Oj, vilka avgrunder av fördomar du har mot FRA-motståndarna, din hjärna verkar helt blockerad.

 2. leffe45 Says:

  En öppen debatt om hur en av våra hemligaste underättelseorganistioner skall agera ”demokratiskt” var väl klumpigt redan från början, när det togs upp i riksdagen.

 3. Gustav Says:

  Protester från de anarkistiska fildelarna har redan kommit och Piratpartiet ställer sig bakom.

  Vilka är de anarkistiska fildelarna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: