Regeringen lyssnar på FRA-motståndarna!

Så har regeringen lyssnat på FRA-motståndare, FRA-förespråkare, bloggare, medlemmarna i Allianspartierna. Och precis som man sagt har nu ett förslag till förbättringar kommit. Presenterades igår och redan efter några minuter kritiserade oppositionen handläggningen.

Just det, anförda av Tomas Bodström kritiserade man inte förslaget i sak utan handläggningen av förslaget, Dvs det lät på Bodström mera som han var besviken att han inte blev tillfrågad än att det egentligen var något fel på regeringens förslag till förbättringar.

Lite patetiskt tycker nog jag det verkar och där har jag faktiskt fått medhåll av politiska kommentatorer.

Bodström menade att om vänsten vinner valet kommer lagen att rivas upp. Mona Sahlin har inte yttrat sig än så jag tycker kanske att Bodström ska dämpa sig lite och vänta på vad chefen tycker. Birger Schlaug, Miljöpartiets tidigare språkrör menade på i svt:s morronsoffa att det vore fel av s+mp+v att riva upp lagen, då den bara kan bli sämre. Och det verkar vara den genomgripande uppfattningen bland kommentatorerna.

”Gammelkommunisten” Lars Ohly tyckte att ändringarna till lagen var helt fel då det saknades en hel del innehåll i förändringarna. Han hade visserligen inte läst igenom det hela och visste inte riktigt vad som stod i förslaget, men var helt övertygad om, i TV4:s morronsoffa att det var helt fel. Förutsägbart, undrar vad TV4 fick betala för det inslaget.

Oppositionen ska naturligtvis vara kritisk mot regeringens politik, det ligger i oppositionens roll. Men Ohly och Bodström verkar nästan på gränsen till parodiska i sin kritik.

Nu väntar jag på detaljerna och att riksdagen ska gå till beslut. Jag tror inte jag komme att bli besviken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: