Tänkandet är inte hennes starka sida, sa Persson!

Så har Mona Sahlin tänkt till. I dagens Expressen ”går hon till attack mot regeringen”.

”-De har inte uttnyttjat högkonjunkturen för att bygga arbetsmarknaden stark, säger hon till Expressen.”

Med tanke på att arbetslösheten har sjunkit med 175.000 personer på två år, jämfört med hennes egen regeringstid kan man förundra sig över uttalandet. Det är nu, med historiskt stora överskott och med en ekonomi i staten som är stark och i balans som ett sådant uttalande gör mig orolig för att hon ska, tillsammans med Miljöpartiet och Vänstern regera Sverige efter 2010 års val.

Att, som Mona Sahlin möta lågkonjunktur och vikande arbetsmarknad med stora höjningar av företagsskatten gör inte viljan till att investera större. Men enligt Socialdemokraternas partiprogram skapar skattehöjningar arbetstillfällen. Det såg vi ju under deras senaste regeringsperiod som, med en arbetslöshet, under den högkonjunktur som kulminerade 2005 låg på över 8%.

”Marknaden behöver verkligen starka politiker och starka regeringar. Kanske är välfärdsstaten på  väg tillbaka, säger hon”

Ja du Mona Sahlin, då är det ju bra att vi äntligen fått det, efter år av miss-skötsel av Sverige och  medborgarna i vårt land. Aldrig tidigare har Sverige stått bättre, ekonomiskt rustat inför en kris som nu. Thomas Östros har ju, som alltid varit missnöjd med att Anders Borg inte slösat med skattebetalarnas pengar. ”Kliniskt rent” på (onödiga) satsningar har hans mantra varit i riksdagens ekonomiska debatter. Men nu borde vi skattebetalare vara tacksamma att Anders Borg och Alliansen stod emot Socialdemokraternas slösaktiga inställning.

Nu finns resurserna när de behövs. Återigen har Alliansen visat på sin regeringsduglighet och visat på en god ordning i statens finanser – en ordning som särskilt nu, i tider av kaos behövs .

Men Mona ger inte upp så lätt, hon tänker vidare i Expressen.

”S-ledaren tror att bankkrisen i USA måste lösas genom statliga ingrepp i ekonomin, och att den kan föra med sig någon typ av globalt systemskifte.”

Nu är det ju redan klart att bankkrisen i USA kommer att lösas genom statliga ingrepp i ekonomin. Så där hade Persson också rätt om Mona Sahlin. ”Hon är bra på att kommunicera vad andra har tänkt”.

Men Mona ger sig inte, så bäva månde valmanskåren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: