Östros gör de rikaste ännu rikare! De fattiga får betala!

Mona Sahlin och Thomas Östros planerar för att införa förmögenhetsskatten igen. Och nu ska man göra det så det enligt socialdemokratisk filosofi träffar rätt, nämligen införa förmögensskatten för medelinkomsttagare. För ett antal år sedan, när Sahlin satt i regeringen tog man bort förmögenhetsskatten för de allra, allra rikaste men behöll den för medel- och låginkomsttagare.

Och hur kan det komma sig att låginkomsttagare drabbades av förmögenhetsskatt under Sahlins tid. Och kommer att göra det igen. Eftersom förmögenhetsskatten är kopplad till exempelvis fastighetsskatten, och många penionärer bor i egna hem hamnar de över gränsen när fastighetstaxeringen ökar. För kom ihåg att fastighetsskatten under Sahlins tid var 1% ”utan tak”,  nu är den 0,75% och med ett tak på max 6.000 kr.

Sahlin pratar hela tiden om några få villaägare i Danderyd när det egentligen handlar om i första hand samtliga tre storstadområden. (Det gäller att elda under vänsterns väljare så att klasshatet hålls vid liv och frodas). Men när den socialdemokratiska makteliten öppnar munnen trillar grodorna som ett stilla vårregn ur munnen på dem. Ni kommer kanske ihåg när dåvarande finansministern Bosse Ringholm fick frågan från en äldre fattigpensionär hur hon skulle göra nu när hon inte hade råd att betala fastighetsskatten; ”Du får väl ta ett lån på banken”. Socialdemokratisk cynism när den är som synligast.

Med den socialdemokratiska skattefilosofin kommer medelinkomsttagare och låginkomsttagare att drabbas av en skattechock, om Sahlin och Östros får bestämma efter 2010 års val. Östros’ och Sahlins skatteintäkter hämtas genom de tre f:en: fattiga, fastigheter och föda. Dock inte från de allra, allra rikaste alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: