Majoritet(?) för slopande av en av MP:s grundidéer!

Nu har Maria Wetterstrand och Peter Eriksson räknat färdigt. 46,5% av medlemmarna har röstat, dvs färre än hälften. Av dom har 55% röstat för att ta bort utträdeskravet i Miljöpartiet.

Men de andra, 75% som inte röstat, eller som röstat mot förslaget vad tycker dom om att en av partiets grundidéer tas bort i partiprogrammet därför att Maria Wetterstrand och Peter Eriksson har minister-ambitioner. Det får vi aldrig veta, åtminstone inte innan valet 2010.

Ulf Holm, Miljöpartiets gruppledare i riksdagen är besviken. Man kan undra hur länge han får vara kvar som gruppledare. Och samtidigt undrar jag vad motståndarna till EU tycker, men som sagt de har ju en möjlighet att göra sin stämma hörd i valet 2010.

Annonser

5 svar to “Majoritet(?) för slopande av en av MP:s grundidéer!”

 1. Anders Says:

  Ulf valdes inte till gruppledare förrän veckan. 🙂

 2. Anders Says:

  Ulf valdes inte till gruppledare förrän förra veckan. 🙂

 3. baccusblogg Says:

  Hoppas det inte är provtjänstgöring, då kan han ligga risigt till när dagen för utvärdering kommer, haha.

 4. Peter, grön Says:

  Att rösta bort utträdeskravet behöver och får inte betyda att man tar bort EU-kritiken. Tvärtom behövs fler gröna i unionen som kämpar mot maktmissbruk, byråkrati, toppstyrning och alla andra galenskaper. På den punkten är vi eniga i partiet oavsett synen på utträdeskravet.

 5. baccusblogg Says:

  Men Peter, då betyder ju inte ert ”röstande” om utträde eller inte någonting. Då handlar det i grunden bara om att Maria Wetterstrand och Peter Eriksson monterar ner Miljöpartiets kärnämnen, enbart av en anledning – nämligen att bli ”regeringsdugliga” tillsammans med Socialdemokraterna. Men var finns ärligheten hos er miljöpartister då, var finns hederligheten. Då har ni ju sålt bort er integritet, åtminstone de 25% av er som röstade för att ta bort utträdeskravet. Vad de andra 75% tycker – de som röstade mot förslaget eller inte alls det vet ingen. Ska det vara den politiken som ni tycker ska styra Sverige?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: