Socialdemokraternas skattechock!

Nu är det klart. Mona Sahlin och Thomas Östros har bestämt sig. Om de vinner valet 2010 kommer till att börja med förmögenhetsskatten och fastighetsskatten att återinföras.

Förmögenhetsskatten införs enligt den gamla socialdemokratiska modellen att den endast ska drabba medelinkomstagare och låginkomsttagare med exempelvis förmögenhet samlad i eget hem. Man kommer också att undanta de allra, allra rikaste som exempelvis Persson i HM som annars har hotat med att låta HM flytta utomlands.

Genom återinförande av förmögenhetsskatten kommer det kapital som återförts till Sverige, och som under Alliansens tid använts till investeringar sannolikt flytta utomlands igen.

”Improduktivt” säger Peter Eriksson i Miljöpartiet, som förmodligen ändå kommer att vika sig för s-kravet med tanke på att annars tvingas stå utanför en eventuell röd regering 2010.

Att förmögenhetsskatten slår hårt mot låg- och medelinkomsttagare med boende i egna hem, särskilt i storstadsområdena tar varken Socialdemokraterna eller Miljöpartiet någon hänsyn till. Politisk cynism när den är som tydligast, anser Baccus’Blog.

Fastighetsskatten ska också återinföras. Man ska dessutom höja skatten från Alliansens 0,75% till Socialdemokraternas 1%. Man tar samtidigt bort den gräns på 6.000 kr som Alliansen införde i samband med att man sänkte skatten till 0,75%. För att undgå kritik när det gäller den kraftiga skattehöjning som Sahlins och Östros’ förslag innebär för fattigpensionärer boende i egna hem i storstadområdena pekar man på att det finns en begränsningsregel på 4%. Men den finns redan idag. Grattis alla medlemmar i PRO som kommer att vakna upp i ett skattehöjarsamhälle vid ett eventuellt röd/grönt maktövertagande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: