Wetterstrand och Sahlin har tänkt igen!

I samband med att regeringen presenterade ett antal tillägg till FRA-lagen kommenterade ett antal av våra tyngsta kommentatorer att FRA-frågan var löst. Man menade på att de tillägg som Alliansen presenterade var tillfyllest för den kritiserade lagen och skulle inom de områden som var uppe till diskussion vara fullt tillräckliga.

Man sa dessutom att motivet för Socialdemokrater och Miljöpartister att riva upp lagen , genom tilläggen hade försvunnit. Att riva upp lagen och ändra den skulle enbart göra den sämre. Man sa också att den kontrollstation som sattes upp till 2011 skulle innebära att det skulle finnas en möjlighet för Socialdemokrater och Miljöpartister att rädda ansiktet genom att man då kunde ”riva upp” och göra en kosmetisk förändring för att därefter kunna gå ut till väljarna och presentera ”en helt ny FRA-lag”.

Nu har tydligen både Mona Sahlin som Maria Wetterstrand upptäckt att man förlorat en ”säker valvinnare”. Vilket innebär att man nu har lämnat in en gemensam motion till riksdagen där man föreslår att lagen ska rivas upp och att en parlamentarisk utredning ska påbörjas.

Wetterstrand och Sahlin har tydligen gått igenom FRA-lagen och dess nya tillägg och upptäckt att deras valvinnare har gått upp i rök.

Annonser

3 svar to “Wetterstrand och Sahlin har tänkt igen!”

 1. Mikael Nilsson Says:

  Ummm….

  Så…. du menar att utan dessa 15 tillägg så hade de inte lagt någon motion eller?

 2. baccusblogg Says:

  Det är möjligt att de inte hade lagt den, men vad jag menar är att med de 15 tilläggen ger det lagen en helt annan säkerhet beträffande integritet etc. För det är väl det som var meningen med protesterna mot lagen. Inte lagen i sig, eller…?. Och då blir ju förutsättningen en helt annan. Det som de dessutom säger om polisen och säkerhetspolisen gäller ju möjligheten till ”signalspaning” i Sverige, vilket inte blir tillåtet. Därför måste ju också polisens arbetsmetoder utredas vidare. För det är väl inte så att protesterna gäller att det inte ska finnas möjlighet för polisen att förhindra brott, eller…?

 3. FRA-lagen på bordet igen | Arvidfalk.se Says:

  […] Alexandersson | Surgubben | Opassande | Drottningsylt | Projekt på Riktigt | Mackan Andersson | Baccus | Bloggtidningen | Scaber_Nestor | Annikas Tyckeri | Politikerbloggen “avslöjar” […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: