”Kolla aldrig en bra story, den kan spricka”!

Rubriken hänvisar till en kommentar i journalistkretsar. Det med anledning av medias ”uppmärksamhet” kring den finansiella kris vi nu genomlider.

Kvällspressen är faktiskt värst, jag läste just en krönika av Peter Kadhammar i Aftonbladet. Aftonbladet är för övrigt den tidning som har tagit på sig ledartröjan nu när det verkar som att Alliansen vill fokusera på problemet utan inblandning av oppositionen. Men tillbaka till Peter Kadhammar som raljerar över regeringens insatser.

”Ni som såg Anders Borg i tv i går kunde blott skåda hans trevliga nuna och stabila blick och troligen fick ni en glimt av hästsvansen också. Händerna höll han bakom ryggen. Det var förunderligt att se finansministerns tio fingrar vrida sig likt korta, tjocka maskar i plågor.”

Tänk det såg inte jag. Men jag hade kanske inte heller uppgiften från arbetsgivaren att ifrågasätta allt som regeringen beslutar eller informerar om.

Däremot läste jag i en annan tidning, om en son som varje dag fick telefonsamtal från sin mamma. Hon grät därför att hon varje dag läste i tidningen att hon skulle förlora sina pengar.

När man ser sådan skrämselskriverier som Peter Kadhammar och Aftonbladet nedlåter sig till undrar jag vad de vill uppnå.Att sälja tidningar på andra människors rädsla är både ohederligt och omoraliskt.

Jag vill påminna om de artiklar som våra båda stora kvällstidningar skrev om den vetenskapliga test som man skulle göra i Schweiz, nämligen att försöka återskapa ”the big bang”. Där följde man idéen från andra, utländska tidningar som uppfann en skröna att om testet lyckades skulle jorden slukas i ett svart hål! Dessa ”skräckskildringar” slutade först när en ung flicka i USA tog livet av sig av skräck för ”det svarta hål” som journalisterna hade berättat skulle ”sluka henne”.  Hon skrev det själv i sitt avskedsbrev.

”Kolla aldrig en bra story, den kan spricka”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: