…och så var de bara två!

Mona Sahlin har tänkt igen. Nu tillsammans med Maria Wetterstrand och Peter Eriksson. Tillsammans ska de presentera en gemensam valplattform 2010. Men samtidigt ska de gå till val på olika valprogram. Man vill samarbeta men ändå inte(?).

Och vad hände med Lars Ohly och vänstern? Jo, den käre Lars får inte vara med och leka vilket, minst sagt gjorde Lars Ohly upprörd. Han lovade i flera intervjuer att fälla en röd/grön regeringskonstellation som inte han ingick i.

Nu tror inte jag att vänstern skulle fälla ett socialdemokratiskt regeringsalternativ. Med eller utan Miljöpartiet.  Däremot kan det mycket väl hända att han, med hjälp av flera LO-förbund blir inbjuden så småningom av Mona Sahlin.

Men tillbaka till s+mp. Är samarbetet seriöst menat från Sahlins sida, eller är det bara ett sätt för Sahlin att säkerställa att Miljöpartiet inte ännu en gång förhandlar med Alliansen i frågor som skiljer s från mp? Det skulle i så fall innebära, att om det ska till blocköverskridande överenskommelser ska det komma från s och inte från mp. Inte förrän 2020 vill säga.

Jag undrar om inte Maria Wetterstrand och Peter Eriksson, med löften om framtida ministerposter i en eventuell röd/grön regering 2010 sålt bort en del av Miljöpartiets själ i och med den här överenskommelsen.

Vad tycker medlemmarna om att inte längre vara det fria, gröna vänsteralternativet i svensk politik med möjlighet att fritt och obundet driva sin egen politik utan att bli ett, i grunden socialdemokratiskt stödparti. Uppbundet, genom gårdagens överenskommelse med Mona Sahlin, med alla händer på ryggen.

Och vad händer om Mona Sahlin skulle få ensam majoritet, vad händer då med överenskommelsen. Socialdemokraterna har tidigare, vid flera tillfällen lämnat Miljöpartiet utanför trots avgivna löften.

Alliansen jublar kanske över den synliga sprickan i vänstern, men det gör definitivt inte alla socialdemokrater och inte heller alla miljöpartister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: