Piratpartister i upprorsstämning!

Christian Engström i Piratpartiet är upprörd över att rättsväsendet ger företag och individer en möjlighet att skydda sina produkter och tjänster.

Piratpartiet anser ju, som alla vet att om materialet bara finns tillgängligt på nätet är det fritt fram att gratis förfoga över det som man själv vill. Utan att bry sig om vem eller vilka som har upphovsrätten. Upphovsrätten finns det lagar som skyddar, det vet de flesta även Christian Engström i Piratpartiet, men han bryr sig inte.

Nu gäller det att låsa in sina prylar, med dubbla hänglås när Engström och de andra piratpartisterna springer lösa på gatorna.

Baccus’ Blog har tidigare kunnat konstatera att Engströms intresse för att exempelvis FRA-lagen inte skulle komma till, var att han var rädd för att hans lilla verksamhet som fildelare skulle äventyras. Att han var rädd för det betyder väl i slutändan att han är fullt medveten om att det var olagligt och i grunden fel och omoraliskt att stjäla andras material. Tillgängligt på nätet eller inte.

I grunden skulle det ju för övrigt kunna gälla, inte bara sånt som ligger på nätet utan egentligen allt som inte är inlåst bakom dubbla hänglås.

Annonser

2 svar to “Piratpartister i upprorsstämning!”

  1. Dick Says:

    ”I grunden skulle det ju för övrigt kunna gälla, inte bara sånt som ligger på nätet utan egentligen allt som inte är inlåst bakom dubbla hänglås.”

    Nej, varför det? Det är en ganska stor skillnad på att sprida material som är publicerat och att publicera tidigare opublicerat material utan tillåtelse. Finns inget som säger att dessa handlingar behöver värderas på samma sätt.

    Det är inte lagen som bestämmer vad som är moraliskt, utan det är vad folk i gemen anser vara moraliskt som ska diktera lagens utformning. Det är en viktig distinktion.

  2. baccusblogg Says:

    Att utnyttja andras arbete för egen vinning anser jag vara omoraliskt. Att använda andras material utan tillåtelse är omoraliskt. Att det dssutom är olagligt gör inte saken bättre. Piratpartiet består av ett antal lagbrytare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: