Superveckan gick i svängdörrens tecken!

Idag är det första dagen efter politikens supervecka. En supervecka som vi fick uppleva i svängdörrens tecken. Mona Sahlin lyckades förvirra, inte bar väljarna utan både sina egna partikamrater som de tidigare ”stödpartisterna”, dvs både vänsterpartister som miljöpartister. Ska de med eller inte.

Ja, Miljöpartiet är ju med på tåget. Och Maria Wetterstrand arbetar frenetiskt för att Lars Ohly och vänstern inta ska komma med i vänstersatsningen. Det kan möjligen bero på att de, med all rätt är rädda för att inte kunna styra Sahlin i förhandlingarna på det sättet de vill. Båda språkrören är erkänt duktiga förhandlare och kommer förmodligen att driva Mona Sahlin framför sig i förhandlingarna inför ett eventuellt regeringsskifte 2010. Med den politisk erfarne Lars Ohly med på tåget kommer det förmodligen inte att gå lika enkelt att förhandla fram fördelar för Miljöpartiet som inte står i proportion till deras storlek. Att en svag, av partiet vingklippt  och, i det här fallet mycket oerfaren Mona Sahlin skulle kunna stå emot Maria Wetterstrand och Peter Eriksson i förhandlingarna finns ingen som tror.

Vänstern då? Ja Maria Wetterstrand har vid flera tillfällen under veckan sagt att det, som hon ser är uteslutet att ta med vänstern i vänstersatsningen. Hennes och Peter Erikssons aversion mot Lars Ohly syns allt tydligare. Att dessa tre ska kunna bilda en hållbar allians under så lång tid som fyra år, i en  eventuell vänsterregering ter sig alltmer tveksamt. Lars Ohly däremot går ut och backar från det ena efter det andra av de tidigare så skarpa ståndpunkterna i partiets program. Ståndpunkter som man aldrig, enligt egen utsago skulle gå ifrån men som nu faller till marken som ett stilla höstregn. Det senaste kravet som Ohly ställer upp inför ett eventuellt regeringssamarbete är att man från vänsterns sida enbart kan tänka sig att gå med om samarbetet bygger på lika villkor. Undrar när han backar även från det kravet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: