Vem vann kampen i Superveckan!

Ja, utan tvekan var det Alliansens vecka. Av de fyra tillfällen som man hade möjlighet att lyssna på de politiska debatterna var det vid samtliga tillfällen Alliansen som vann, till stor del beroende på Mona Sahlins oprofessionella framträdande. Ett sådant självmål som hon gjorde den här veckan måste man gå långt ner i ”politikens gärdsgårdsserie” för att träffa på. Den som lagt upp den kampanjen borde kanske sätta sig ner och fundera på ”vad var det som gick snett”.

Hennes vecka gör att man blir lite tveksam till hennes framtid som blivande statminister. Den enda som tyckte det var bra var väl Maria Wetterstrand som fick en välkommen skjuts i förhandlingarna med Sahlin. ”Är hon inte svårare att få på fall kommer förhandlingarna att gå som på räls”, tycktes Wetterstrand tänka under debatterna.

När dessutom Mona Sahlin skulle förklara att hon inte stängt någon dörr för Lars Ohly, utan öppnat upp en dörr – dock inte utan krav – kunde Reinfeldt inte hålla sig. ”Den som förstod det där kan ju ringa en kompis”.Resultatet avspeglades i de opinionsundersäkningar som presenterade i helgen.

Men tyvärr gör den här veckans politiska händelser på vänsterkanten bara att den osäkerhet som Baccus Blog har kännt inför ett eventuellt maktskifte i Rosenbad nu har övegått från ”en viss tvekan” till ”en smula panik”. Om det är det här gänget som ska föra Sverige framåt, med en näringspolitik som mest är inriktad på att så många som möjligt ska ha A-kassa, kommer förmodligen ”en smula panik” att växa till sig, ju närmare valet vi kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: