Desperata Piratpartister!

Piratpartiets medlemmar, med Christian Engström i spetsen är på krigsstigen. En lag som kan ge möjlighet att sätta stopp för olaglig nedladdning av upphovsrättsskyddat material är på gång och kan sätta stopp för Piratpartiets medlemmars självpåtagna rätt att stjäla andras material.

Piratpartiet är, som ni väl redan vet en organisation som uppmuntrar sina medlemmar att stjäla allt som finns på internet, ty allt som finns på nätet är fritt att ta.

Baccuas Blog som är så gammaldags att vi anser att internet är en distributionskanal, precis som vilken annan distributionskanal som helst håller inte med. Om Engströms små pappenheimare skulle ha rätt skulle det vara helt ok att ladda hem upphovsrätts-skyddat material som är utlagt på nätet något som Baccus Blog anser är ren och skär stöld.

Många anser att nätet är något heligt medan vi anser att nätet, som en helt vanlig och oromantisk distributionskanal skulle kunna jämföras med andra distributionskanaler. Vilka som helst, egentligen. Må vara att nätet är billigare, snabbare och kanske till och med enklare än andra distrbutionskanaler men varför inte jämföra.

Valet av distributionskanal innebär väl inte att det i det ena fallet är helt ok att stjäla det materaial som distribueras via nätet men inte att stjäla det som distribueras via någon annan kanal.

Nej Engström, uppmuntra inte dina medlemmar (varav de allra flesta är unga) till stöld, det är både olagligt och omoraliskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: