Mona Sahlin utnämner ministrar!

Nu har Mona Sahlin börjat tillsätta ministrarna i sin nya regering. En rivstart skulle man kunna säga med tanke på att valet inte äger rum förrän i september 2010.

Den nya ministern är Thomas Bodström som utnämnts till justitieminister i Mona Sahlins regering. Utnämningen presenterades i en intervju i den svenskspråkiga Helsingfors-tidningen Hufvudstadsbladet. Detta förmodligen som en gest till Maria Wetterstrand vars man ju är parlamentsledamot i den finska riksdagen.(https://baccusblogg.wordpress.com/2008/09/28/vem-tjanar-idag-pa-att-halla-fra-debatten-vid-liv/)

Utnämningen verkade ha kommit som en överraskning för Maria som blev lite putt på Mona eftersom de tydligen kommit överens om att inte utnämna ministrar utan samtal mellan de två. Nu väntar Baccus Blog på att Maria svarar genom att utnämna någon miljöpartist till någon passande ministerpost.

Ett tips till Maria från Baccus Blog är att det kanske är bäst att skynda på innan alla ministrar är tillsatta av Mona. Frågan man ställer sig är hur länge det dröjer innan samarbetet mellan de två spricker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: