Opinionen har kommit ifatt Mona Sahlin!

Kampanj ”Mosa Mona” har startat skriver Aftonbladet. Och helt plötsligt börjar den socialdemokratiska partiapparaten arbeta för att rikta in medias intresse på något annat. Absolut inte Mona Sahlins tillkortakommanden när det gäller att förklara sin politik. Eller sin brist på ledarskap vid bland annat hanteringen av Vänsterpartiet.

Nalin Pektul och Urban Ahlin är två partiarbetare som har kallats in och ställt upp och man har dessutom kallat in Lena Melin och Lena Askling på Aftonbladet för att ”rädda” Mona. Och hur gör man. Jo, genom att sätta upp ett förebrående ansikte i media och påstå att det finns en kampanj, både inom och utom partiet vars enda uppgift är att ”mosa Mona”.

Ett sådant kvalificerat skitsnack. Det enda som hänt, och som gjort att gemene man börjat få upp ögonen när det gäller att välja sida är att Mona Sahlin börjat prata. Och desssutom prata politik. Hon har visat vad många misstänkt, nämligen att hon är en svag ledare utan egen politik.

Valet av Mona Sahlin till Socialdemokraternas partiordförande var inte partiets förstahandsval, hon kom först på tredje plats. Och nu börjar förmodligen sanningen gå upp för partiet, och paniken börjar sprida sig. Mona Sahlin har inte under sin år som minister i tidigare regeringar gjort något större avtryck i historien. Ja, det är klart om man undantar den så kallade ”Tobleroneaffären”. Därför är det faktiskt oföklarligt att hon blir vald till partiets ordförande.

Göran Persson har tidigare uttryckt det hela som att ”Monas starka sida är inte tänkandet”, och vidare ”hennes starka sida är att kommunicera vad andra tänkt”. Och i fallet med sitt fiasko i fallet väsnsterpartiet har hon visat hur det går när hon tänker själv.

Mona Sahlin har långt kvar innan hon blir den tunga politiska ledare som Sverige behöver när det blåser snålt med finanskriser och lågkonjunkturer. Frågan är om hon hinner bli så erfaren som man kan kräva av landets ledare, och frågan är om svenska folket vågar ge henne chansen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: