Ta från de fattiga och ge till de rika, säger de röda!

Lars Ohly har gått ut med sin syn på fördelningspolitik. Han vill höja skatten för låginkomsttagarna för att på så sätt stärka välfärden. Vad han vill är alltså att ta pengar från de som redan har lite och ge tillbaka pengarna i form av bidrag. Är det inte bättre att låta de som har låg inkomst, och redan nu kämpar med att få ekonomin gå ihop behålla sina pengar. Nej det vill inte Lars Ohly som i gammal känd kommunistisk anda anser att alla pengar tillhör staten, och att det gäller även de pengar du och jag har i vår egen plånbok.

Men det är inte allt. Mona Sahlin, den alltid så vältaliga partiledaren för Socialdemokraterna lägger samtidigt sitt huvud på sned, tittar in i TV-kameran och säger med sin släpiga söderdialekt att det gäller att värna om de som har betydligt mer. Höj A-kassetaket så att även de som tjänar över 30.000 i månaden ska ha råd att åka på semester och att inte behöva stryka fjällresan under arbetslösheten. Att låginkomsttagarna ofta inte har råd att åka på semester även när de har arbete, bekymrar inte Mona Sahlin. Förmodligen hakar hon på Lars Ohlys idé om att de lågavlönade ska, genom skattehöjning betala för de högavlönades semesterresor.

Ta från de fattiga och ge till de rika, en vanligt förekommande fördelningspolitik som signeras socialdemokraterna och nu även vänsterpartiet.

Baccus Blog är tacksam för att det finns ett politiskt block – Alliansen – som tar ansvar för de lågavlönade genom skattesänkningar till de grupperna och vägran att höja A-kassan till förmån för högavlönade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: