Visst är det roligt med politiska utspel!

Fritiof Nilsson Piraten, författare med böcker som ”Bombi Bitt och jag” har lämnat efter sig många tänkvärda citat. Bland annat att man inte ska ljuga om något som går att kontrollera.

När Maud Olofsson och Anders Borg presenterade Alliansens stödpaket till fordonsindustrin presenterade man också idén om att bilda ett utvecklingsbolag tillsammans med svenska företag, för att utveckla fordonsindustrin i Sverige och samtidigt säkra jobben i Sverige.

Oppositionen har sedan dess panikartat försökt att hitta fel i förslaget och tror nu att man hittat något. Dvs man vill få oss att tro att stödpaketets miljarder ska skickas till bildirektörerna i USA.

Men om man hade varit lite vaken tidigare så var det just det som Alliansens företrädare Olofsson och Borg sade att man inte skulle göra.

Nu tror jag att s-talesmannen tog fram det här exemplet därför att han trodde minnet var lika kort hos vänsterväljarna som hos vänsterpolitikerna, kan man få väljarna att tro att det inte står rätt till med Alliansens förslag så är det bra.

Men då har man inte läst sin Piraten; ”Man ska inte ljuga om något som går att kontrollera”. Det kanske är sådan saker som gör att vänstern backar i opinionen – väljarna har tröttnat på oppositionens inte alltid så sanningsenliga utspel. Väljarna kanske är för intelligenta för det. Vad tror ni?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: