Socialdemokratin ser problemet!

Professorn i statsvetenskap och tillika socialdemokraten Ulf Bjereld ser, precis som Baccus’  Blog skrev tidigare idag också problemet med språkrörens avgång strax efter valet 2010. Så här säger han i en kommentar:

”– Det innebär en osäkerhet inför väljarkåren som inte är positiv för den rödgröna koalitionen, som de borgerliga partierna kan försöka utnyttja.”

Och frågan är just vad väljarna röstar på när och om man röstar på en rödgrön kandidat. Vad kommer det att bli för politik som kommer att föras mindre än ett år efter valet. Att tro att man ska kunna ha två före detta språkrör från Miljöpartiet som ministrar i en eventuell vänsterregering tycks bli den stora frågan för det rödgröna alternativet. Mer ooch mer börjar alternativet likna den berömda Bildtska röran.

Hur ska en väljare ställa sig i september 2010 om man ska rösta på ett alternativ som presenterades av Mona Sahlin ett knappt år tidigare. Nu, när man vet att den rödgröna konstellationen inte håller mer än knappt ett år efter valet.

Och om man ändå skulle ta risken att rösta med vetskapen om detta, vad kommer man att se för politik föras med nya språkrör som kräver en politik, kanske långt från den Wetterstrandska eller Erikssonska.

Det rödgröna alternativet som så stolt presenterades av Mona Sahlin vid flera tillfällen, börjar krakelera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: