De rödgröna får svar på tal!

Statsminister Fredrik Reinfeldt svarar upp mot Oppositionens försök till kritik mot Alliansens regeringsutövning.

Med, som vanligt ofinansierade löften utlovar Mona Sahlin, Lars Ohly, Peter Eriksson och Maria Wetterstrand 10 miljarder till kommuner och landsting för att ”säkra välfärden”. Den här typen av slöseri med skattebetalarnas pengar har vi sett tidigare från vänsterpartierna. Resultatet har oftast blivit att man tagit emot pengarna med tacksamhet och använt dem till något helt annat än det som avsetts.

Ansvarsfull, ekonomisk politik är Alliansens valspråk.

I dagens Svenska Dagbladet får de rödgröna ett kraftfullt svar på tal av Fredrik Reinfeldt. Han redovisar till vad de 40 miljarder ska gå som redan tidigare aviserats av Alliansen och som ska börja bli verklighet från och med imorgon, den 1:a januari 2009. Helt enligt plan.

En del av Fredrik Reinfeldts inlägg i SvD redovisar jag här nedan, resten kan du läsa på http://www.svd.se.

”Avgiften till a-kassan sänks och ett inträde underlättas så att fler kan bli medlemmar. För att förbättra villkoren för företag att behålla eller nyanställa personal sänks arbetsgivaravgifterna och då särskilt riktat mot unga människor där den totala sänkningen nu innebär en halvering. Dessutom justeras bolagsskatten ned samtidigt som villkoren i stort för svenska företag förbättras.

Skatten sänks för Sveriges pensionärer. Vi satsar på bland annat sjukvård, skola, förskola och psykiatri. Det är satsningar som ger mer resurser till kommuner och landsting att möta nedgången. Totalt tillförs kommun- och landstingssektorn över 8 miljarder kronor under 2009.

Ett skatteavdrag för reparation, ombyggnader och underhåll av byggnader (ROT-tjänster) införs för att stimulera byggandet. Arbetsförmedlingen ges mer resurser för matchning och omställning. Nedsättningen av arbetsgivaravgiften i nystartsjobben för långtidsarbetslösa fördubblas.

Satsningar sker i kvalificerad yrkes­utbildning, den gymnasiala lärlingsutbildningen utökas, komvux tillförs fler platser och vi går vidare med att få på plats en yrkeshögskola under 2009. Därtill säkrar vi fler platser på universitet och högskolor.”

Kritiken mot regeringen från Mona Sahlin, Lars Ohly, Peter Eriksson och Maria Wetterstrand visar upp sig som ett alltmer desperat politiskt alternativ. Man har svårt att hålla sams sinsemellan men vill ändå att väljarna ska ha förtroende för dem i kristider. Baccus’  Blog ryser vid tanken på att landet ska styras av den rödgröna röran.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: