Regeringen Reinfeldt står för jämställdhet och rättvisa!

Hälften av de statliga jobben går nu till kvinnor och var femte till medborgare med utländsk härkomst. Alla har fått jobben genom annonsering.Utvecklingen står helt i samklang med det löfte som Alliansen gav vid tillträdet 2006.

– Jag vill att det svenska folket ska känna att den som får jobbet i Sverige är den som är bäst lämpad att få det, inte den som råkar ha rätt kontakter eller rätt partibok, sa statsministern för två år sedan

Göran Perssons regeringstid med Mona Sahlin som en av de tongivande ministrarna kom inte i närheten av det resultatet av sitt jämställdhetsarbete. Frågan är om det var därför att man inte klarade av det, eller om det var av bristande intresse. Att man ansåg att innehavet av socialdemokratisk partibok före kompetens tillhörde den främsta meriten för ett statligt toppjobb är däremot helt klart.

Talet om att ”återinföra rättvisan” i svensk politik ger en fadd smak i munnen när man ser och hör företrädarna för de rödgröna; Mona Sahlin, Maria Wetterstrand, Peter Eriksson och Lars Ohly. Jämställdhet i samhället står uppenbarligen inte högt upp i de rödgrönas valprospekt, kanske något för deras väljare att tänka på.

Alliansen har tagit på sig ledartröjan när det gäller rättvisa och jämställdhet i samhället.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: