Vad har hänt med Piratpartisterna?

Ser i dagens blad att andelen nedladdade köpta skivor har ökat. Kan det bero på att Engströms och Falkvinges medlemmar börjar bli vuxna och inse att det inte är någon bra idé att stjäla andras material, även om det finns på nätet.

Kan det vara så att man förstår att det inte är någon bra idé att komma med det intyget, när man ska söka jobb och den nya arbetsgivaren frågar efter straff-fri-intyg.

För det är ju inte alla medlemmar i Piratpartiet som får plats på partikansliet, det enda stället där ett sådant intyg ses som en merit.

Annonser

4 svar to “Vad har hänt med Piratpartisterna?”

 1. Mattias Bjärnemalm Says:

  För att inte landa i en diskussion om hur du missbrukar begreppet stöld, och därmed förminskar den förlust det innebär att faktiskt verkligen bli bestulen, tänkte jag upplysa dig om att du nog inte kan dra en parallell mellan andelen köpta skivor och minskat stöd för piratpartiet.

  Att andelen köpta nedladdningsbara skivor har ökat är givetvis bra. Från ett miljöperspektiv är det offantligt mycket bättre att köpa en skiva digitalt än att köpa den fysiskt. Piratpartiet har aldrig uttalat sig emot idén om att sälja musik i nedladdningsbar form.

  Försäljning av digital musik kommer med all sannolikhet bli ett bestående komplement till fildelningen och konkurrera genom att erbjuda kvalitétssäkrade och lättillgängliga ljudfiler.

  När det gäller meritvärdering inom Piratpartiet så upplever inte jag det som att omfattningen av en individs fildelning ses som särskilt meriterande. Vi inom partiet ser till folks vilja att delta i arbetet med att förändra samhället så att upphovsrätten reformeras för att i större utsträckning ligga i linje med användarnas rättigheter och så att den personliga integriteten och andra demokratiska fundament återfår sin centrala plats i lagstiftningsarbetet. Det är viljan och förmågan att bistå med detta politiska arbete som är meriterande inom piratpartiet, snarare än hur man tillgodogör sig kulturupplevelser.

  med vänlig hälsning

  Mattias Bjärnemalm
  Förbundssekreterare Ung Pirat

 2. baccusblogg Says:

  Hej Martin, det var roligt att du tar in miljön i debatten om att du, utan att erhålla lov från upphovsmannen och ägaren till det material som du vill komma åt, ska kunna ladda ner material som finns på nätet.

  Att använda sig av ex Pirate Bay’s ”service” genom att ladda ner och dela ut nedladdade filer ska alltså vara helt tillåtet enligt dig.

  Du skriver vidare ”upphovsrätten reformeras för att i större utsträckning ligga i linje med användarnas rättigheter”, men upphovsmannens rättigheter, var kommer den in. Eller finns den inte enligt dig, Martin.

  Du skriver också vidare ”den personliga integriteten och andra demokratiska fundament återfår sin centrala plats i lagstiftningsarbetet”
  Ska jag tolka det som att om du, olagligt laddar ner material från nätet också ska kunna ”gömma” dig undan eventuella efterräkningar genom att hänvisa till din ”personliga integritet”.

  Nej du Martin, lite bättre kan du när du ska försöka locka underåriga medlemmar till ditt tveksamma ”affärsföretag”.

 3. Ludophile Says:

  Fan, baccus. Lär dig åtminstone skriva frågetecken efter en frågesats. 😛

 4. Lars Says:

  Vem är ”Martin”?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: