Vem styr egentligen Socialdemokraterna?

Nu går debatten vidare. Vem styr och ställer i S. Är det Mona Sahlin eller är det Morgan Johansson i det socialdemokratiska Skåne-distriktet. Eller är det så enkelt att det är Lars Ohlys tankar som fått fäste i den socialdemokratiska partitoppen. Lite information skulle sitta fint, vem styr nu och vem kommer att styra i en eventuell rödgrön regering efter valet 2010.

Morgan Johansson tillhör dem inom det socialdemokratiska partiet som tillsammans med Lars Ohly anser att några budgetregler inte ska finnas, när och om det blir en rödgrön regering efter 2010 års val. Det vill säga, öppna upp plånboken och ös ut de pengar som svenska folket har, med bistånd av Anders Borg samlat i ladorna för svåra tider. Och ös ut utan eftertanke och förnuft, såsom vänstern alltid har gjort. För sedan är det bara att höja skatten, och det är just det som Lars Ohly, och nu tydligen också Morgan Johansson vill ska ske för vårdbiträdet i Helsingborg.

Lars Ohly må jubla i smyg när Morgan Johansson för fram de frågor som Lars Ohly tvingades backa på för att bli inbjuden i det rödgröna gänget. Ska bli intressant att se vilken ministerpost som är vikt för kamrat Ohly. Mona Sahlin har ju haft till vana att dela ut ministerposter till höger och vänster redan innan ”björnen är skjuten”, eller som man också kan säga, innan valet är klart.

Maria Wetterstrand och Peter Eriksson förhåller sig avvaktande i bakgrunden och har därför inte kommit med några intelligenta inlägg i debatten. Något som är förvånande i sig, både när det gäller den gode Peter som hans mer vältaliga kamrat Maria.

Man ryser när man hör och läser om den totala brist på ekonomiskt ansvar som tycks finnas i överflöd inom den rödgröna oppositionen. Nu verkar det vara ännu viktigare att Mona Sahlin presenterar sin politik och slutar upp med att spotta ur sig populistiska slagord.

Mer och mer börjar Göran Persson ord om Mona Sahlins egenskaper som politiker bli en sanning som skrämmer. ”Monas starka sida är att kommunicera det som andra har tänkt”, sa Persson.

Blir det någon ordning inom den rödgröna oppositionen, eller ska de väljare som tänkt sig rösta rödgrnt tvingas rösta 2010 utan att veta på vad. Då kanske det är bättre att köpa en Bingolott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: