Hyllar Mona Sahlin terrorismen?

Baccus’  Blog kan inte underlåta att notera från helgens demonstration på Sergels Torg i Stockholm mot katastrofen i mellanöstern.

Baccus’ Blog lade särskilt märke till tre socialdemokratiska deltagare, Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin, förre socialdemokratiske utrikesministern Jan Eliasson samt LO:s ordförande och tillika medlem i Socialdemokraternas verkställande utskott Wanja Lundby-Wedin.

Det fanns troligen fler representanter för den rödgröna oppositionen, men det Baccus’ Blog särskilt lade märke till var också Hamas- och Hezbollah-flaggor och vi såg Israelsflaggor brännas och hörde ropen ”krossa Israel”. Där fanns också plakat med ”Bildt svikare”.

Några reflektioner kan man lätt göra efter en sådan händelse. Är det den här utrikespolitiken som ska råda i en eventuellt blivande rödgrön regering. Att ställa sig på samma sida som de som vill ”krossa Israel”.

Bacuus’ Blog vill på intet sätt uttrycka något stöd för den ena eller den andra av parterna i den katastrof som utspelas i regionen. Det finns ett gammalt talesätt som lyder, ”det är inte ens fel att två träter”.  Och Bildt, inte sviker han någon sida utan han vill, precis som de flesta andra att stridigheterna ska upphöra. Sedan kan man ta upp frågan om, eller hellre i vilken omfattning det förekommit brott mot krigslagar. Men det allra viktigaste är att stridigheterna i området upphör och att hjälporganisationerna får tillträde till området för hjälpinsatser.

Ewa Björling, Sveriges frihandelsminister har skrivit mycket insiktsfullt om krisen. Du hittar den på adressen  http://frihandelsministern.wordpress.com/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: