Lars Ohlys utspel bäddar för antisemitism?

Baccus’  Blog lyssnade på partiledardebatten i veckan. Och har tidigare också kommenterat en del av inläggen. Men det är en debattdeltagare som man inte kan undgå att notera ytterligare. Lars Ohly.

Partiledaren för Vänsterpartiet, Lars Ohly. Som för inte så länge sedan betecknade sig som kommunist, för att efter kraftig kritik från samtliga riksdagspartier ändrade sig. Nu skulle han inte kalla sig kommunist, men behålla den kommunistiska grundsynen(?).

I veckans partiledardebatt i riksdagen fick Lars Ohly framföra sina åsikter avseende den pågående krisen/kriget/katastrofen (välj själv) i Gaza. Baccus’ Blog föredrar att kalla det en katastrof, inte bara för den direkt inblandade och lidande civilbefolkningen utan för hela världssamfundet.

Under debatten i riksdagen visade Lars Ohly upp ett sådant ursinne och hat, riktat mot Israel att Baccus’ Blog fick en känsla av olust. Är det så den eventuellt blivande rödgröna regeringen ska visa upp sig mot omvärlden. Är det så, Lars Ohly som svenskt statsråd ska uppträda mot omvärlden. Resultatet av hans hat mot Israel, och för den skull även israeler visar sig i ett utbrett hot mot israeliska fastigheter och israeliska medborgare i Sverige. Helt förkastligt. Att elda upp ett antal grupperingar i det svenska samhället, som redan innan katastrofen i Gaza hyst ett uttalat hat mot personer av judisk härkomst är inte bara ytterst tveksamt utan helt förkastligt. Att det dessutom görs av en politiker i vår riksdag är helt förkastligt.

Baccus’ Blog tycker att Lars Ohly ska sansa sig och att Mona Sahlin tillsammans med Maria Wetterstrand och Peter Eriksson ska förklara sig – är det detta som vi kan förvänta oss av en eventuellt rödgrön regering efter valet 2010.

Mona Sahlin har ju redan tillsammans med ledande företrädare för socialdemokraterna och LO ställt upp i sammanhang som, med terrorist flaggor, flaggbränning och slagord som ”krossa Israel”  visat upp en attityd som kanske inte ska vara representativ för en blivande svensk statsminister.

Det är dags att få ett klarläggande från den rödgröna oppositionen. I en fråga som åtminstone Baccus’ Blog tycker är väsentlig; umgänget stater emellan och hur få världen bättre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: