Mona Sahlin och Wanja Lundby-Wedin har tänkt till och så fel det blev!

I dagens Aftonbladet om sanningen ska fram, uppträder Mona Sahlin, Socialdemokratrnas partiordförande tillsammans med LO:s ordförande och tillika medlemmen i Socialdemokraternas vekställande utskott Wanja Lundby-Wedin i ett debattinlägg. Där konstaterar man helt sonika att regeringen har lämnat ”walk over” när det gäller bland annat stödet till kommunerna.

Egentligen är det att slå in öppna dörrar att kommentera Mona Sahlins och Wanja Lundby-Wedins debattinlägg. Man kritisera regeringen för att inte hjälpa kommuner och landstingen ekonomiskt samtidigt som man borde känna till att regeringen under 2009 förstärker budgeten för kommunerna och landstingen med 8,9 miljarder och med 11,9 miljarder under 2010.

Dessutom glömmer de två damerna att regeringens infrastrukturpengar med 34 miljarder precis har strömmat ut i landet. Och det är bara en del av de pengar som man kunnat stärka upp den svenska ekonomin med under året. Fordonsindustrin kan förvänta sig 28 miljarder i stöd. På utbildningssidan stärker man upp platser och pengar för att möta den förväntade arbetslösheten.

Och som sagt, det är bara en del av de satsningar som Alliansregeringen kan kosta på sig på grund av att man genom en ansvarsfull politik fyllt ladorna för sämre tider. Resurser som kan mildra effekten av de sämre tider som vi eventuellt kan ha framför oss, och resurser som Alliansregeringen på ett ansvarfullt kan använda för landets bästa.

Att Mona Sahlin inte har bättre reda på sig kanske inte är direkt ovanligt, men att Wanja Lundby-Wedin inte har bättre på fötterna är beklagligt. Speciellt med tanke på att Wanja egentligen ska vara ordförande i LO och inte i första hand en socialdemokratisk valarbetare. Men skillnaden är hårfin enligt Wanja, undrar vad medlemmarna i LO-förbunden tycker.

2 svar to “Mona Sahlin och Wanja Lundby-Wedin har tänkt till och så fel det blev!”

  1. Undrande Says:

    Det innbär att inga Landsting eller kommuner kommer att varsla anställda eller minska antalet timanställda ?
    Allt eftersom Borg har satsat pengar till offentlig sektor. Men varslen kommer ju trots pengarna. Vet inte de om att Borg har gett dem pengar ? Eller behövs MOnas och Wanjas förslag i alla fall ?
    Jag tror det

  2. baccusblogg Says:

    Vad Mona Sahlin och Wanja Lundby-Wedin gör är att i debattinlägget i ”Aftonbladet, om sanningen ska fram” tar upp saker som redan har beslutats att genomföras, eller redan genomförts av Alliansen. Uppgifterna är ju faktiskt offentliga, även om s-damerna inte vill kännas vid det. Det skulle ju riskera att förstöra dramatiken i budskapet från de båda damerna, eller hur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: