Aftonbladet – om sanningen ska fram?

Aftonbladet är en tabloid som med jämna mellanrum sticker ut i debatten. Inte så att man ofta kommer med genomtänkta inlägg utan att man ofta kommer med mer eller mindre osanna inlägg. Om sanningen ska fram.

När det gäller debatten om Försäkringskassan vill media gärna dra fram alla negativa sidor som finns, när det gäller ett eventuellt kaos på FK. Ibland blir det fel och ibland blir det riktigt fel:

Som när Aftonbladets reporter Emma Gårdsäter ska skriva och någon mer ”politisk korrekt” medarbetare ska sätta rubriken. I dagens Aftonblad.se hajade Baccus’ Blog till på rubriken ”Reinfeldt: F-Kassan får inte mer resurser”. Eftersom Baccus’ Blog, i färskt minne från gårdagens ”Rakt På” hade en annan minnebild kunde jag inte låta bli att hoppas på att man hade hittat något i intervjun som Baccus’ Blog hade missat.

Men ack nej, i sin iver att misskreditera FK (och naturligtvis också Reinfeldt) hade rubriksättaren inte ens tyckt att det var mödan värt att läsa Emmas lilla reportage. Han slog upp Aftonbladets ”Manualen för misskreditering av FK”, och där satt den.

För vad stod det egentligen i Emmas reportage. Jo, så här skrev hon bland annat:

”Försiktig med skattebetalarnas pengar”

Försäkringskassan kräver en miljard i ökad anslag påpekade K-G Bergström. Reinfeldt ville på tisdagen inte utlova några mer resurser.

– Jag tycker att man alltid ska vara försiktig med skattebetalarnas pengar. Och att begära en miljard i anslag till en enskild myndighet, det är enormt mycket resurser. Då vill jag ha ett bättre underlag för vad som har hänt och verkligen säkerställa att man rättar till eventuella problem.

Vad Reinfeldt egentligen sade, och vad Emma skrev var att Reinfeldt, för att inte i onödan slösa med medborgarnas skattemedel ville ha mer information innan FK fick mer pengar.

En annan sak var att orsaken till problemen på FK beror på den omorganisation som skedde 2005, det glömde man säga i Aftonbladet – om sanningen ska fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: