Bildt vill säkra freden, inte vänstern!

Vid dagens riksdagsdebatt om situationen i Gaza framhöll Carl Bildt att det viktigaste var att säkra freden. ”Ingen borde ha intresse att återuppta våldet. Det kräver att isoleringen av Gaza hävs och på så sätt stoppar man smuggling av vapen”

Vänsterpartiets talesman Hans Linde fortsatte den hätska syn på Israel som Lars Ohly i riksdagsdebatten för några dagar sedan gav uttryck för. En hätskhet som då gav Baccus’ Blog en dålig smak i munnen. En smak av antisemitism.

Hans Linde kritiserade regeringen för att inte göra något (det är standardfrasen som oppositionen använder i alla sammanhang) och föreslog att man skulle lagföra israelerna som krigsförbrytare därför att man försvarade sitt land. Bildt replikerade att samarbete var bättre än fördömanden, att Israel hade rätt att försvara sig men att den israeliska isolationspolitiken var ohållbar,

Baccus’ Blog tycker att Lars Ohly och övriga delar av den rödgröna oppositionen ska försöka att undertrycka den hyllningskör av terror- organisationen Hamas som man i olika sammanhang har lätt för att falla in i. Det gäller även Mona Sahlin, Wanja Lundby-Wedin och Jan Eliasson vid demonstrationen på Sergels Torg eller övriga framträdande socialdemokrater vid demonstrationer i Norrköping och Malmö bland annat. (Läs även Baccus’ Blog ”Dags att bränna flaggor, Mona Sahlin?” 2009-01-26)

Det skulle vara smakfullt om den kommunistiska falangen inom Vänsterpartiet inte så ofta och så högljutt tog till brösttoner i utrikesfrågor. Baccus’ Blog har tidigare noterat den beundran som Lars Ohly känner för politiska system som till exempel Kubas och Nordkoreas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: