Info för en hederlig Pirat (om det finns någon)!

Nu kan det vara slut på olagliga nedladdningar från Piraterna, om den svenska musikindustrin gör som på Isle of Man.

För motsvarande drygt 10 kr i månaden i fast avgift kommer man att erbjuda invånarna möjligheten att ladda ner hur mycket musik som helst. Något att ta efter för den svenska musikindustrin, men framförallt kanske något att lobba för Piratpartiet.

Men det kanske inte är intressant för er piratpartister, ni vill ju hellre ladda ner musik utan att fråga upphovsmannen, och framförallt inte betala. Men jag skickar ändå med adressen till artikeln i Ny Teknik, med förhoppning att det kanske finns någon hederlig och intresserad (antagligen ingen pirat)som kan tänka sig en dryg 10:a i månaden för den servicen.

http://www.nyteknik.se/popular_teknik/teknikrevyn/article499943.ece

Eftersom det brukar dyka upp en del nazister när ni demonstrerar, och de kan ju inte läsa som ni vet, kanske någon läskunnig pirat kan läsa upp det här för dem. Inte för fort bara så de hänger med.

Annonser

9 svar to “Info för en hederlig Pirat (om det finns någon)!”

 1. Jonathan Says:

  Du hade en källa för ditt första påstående. Nu vill jag se en för ditt andra påstående. Jag brukar vara med på de flesta demonstrationer i mitt närområde och jag har aldrig sett en enda nazist.

 2. baccusblogg Says:

  Jonathan, den 17 september 2008 skrev jag om ett ”Folkligt uppror” på Baccus’ Blog. Där tog jag upp att det förekom nazister i era demonstrationer. Det bekräftades också i en kommentar som finns publicerad i samband med inlägget. Välkommen att läsa.

 3. Jonathan Says:

  https://baccusblogg.wordpress.com/2008/09/17/ innehåller din tolkning att det ska ha funnits Nazister på plats på demonstrationen i Stockholm – vilket det bevisligen inte gjorde. Det finns en video som fildelas fritt där alla talare på Piratpartiers demonstration (ink jag själv) finns med. I Göteborg fanns det ett mindre gäng nazister, men dessa hade sin egen demonstration och var inte en del av den ”officiella” demonstrationen.

 4. Mikael Says:

  ”Något att ta efter för den svenska musikindustrin, men framförallt kanske något att lobba för Piratpartiet”
  Varför i hela friden skulle ett politiskt parti ”lobba för” att en viss grupp företag skulle tillhandahålla en viss tjänst? Jag tror att du har missförstått vilken roll politiska partier spelar i den svenska demokratin.

  ”Eftersom det brukar dyka upp en del nazister när ni demonstrerar”
  Är det något slags ”guilt by association” du jobbar på här? Det brukar även dyka upp en del kommunister. Här har du ju möjlighet till ännu fler dunkla antydningar. Tänka sig – pirater är både nazister och kommunister på en gång! 😛

 5. Martin a.k.a Otyg Says:

  ”För motsvarande drygt 10 kr i månaden i fast avgift kommer man att erbjuda invånarna möjligheten att ladda ner hur mycket musik som helst.”

  Fanns ett liknande förslag i Sverige, dock så verkade Stims förslag ganska mycket mer ”trubbigt” än det på Isle of Man eftersom man skulle installera en programvara som skulle rapportera vad man lyssnade på (poängen med det fattar jag dock inte riktigt).
  http://www.idg.se/2.1085/1.162693
  http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/internet/article356427.ece

  Verkar dock som att förslaget inte har genomförts.

 6. Pirater i domstolen, Baccus’ Blog har lösningen! « Baccus´ blog Says:

  […] https://baccusblogg.wordpress.com/2009/01/29/info-for-en-hederlig-pirat-om-det-finns-nagon/ […]

 7. Marcus Says:

  Som pirat (gillar dock inte det uttrycket…) kan jag säga att jag, och troligtvis många med mig skulle vara beredd att betala betydligt mer än 10kr i månaden för fri musik och kanske även filmnedladdning. Ett pris som är det femdubbla tror jag inte skulle vara något större problem, också en liten kostnad för att få slippa vara olaglig och känna risken att åka fast.
  /Captain Hook

 8. baccusblogg Says:

  Absolut rätt inställning, Marcus. Det som jag tycker att ni ska göra inom Piratpartiet är inte att köra vidare i det gamla spåret som era ”chefer” Falkvinge och Engström vill. Jag tycker däremot att ni ska hjälpas åt att övertala musikindustrin att skapa ett säkert och attraktivt system, just för att kunna ladda ner musik (och även annat skyddat material) på ett smakfullt sätt. Det skulle gynna, både er/oss som vill kunna ladda ner material samt också gynna industrin. En vinn/vinn situation alltså.

 9. Urban Says:

  Gosse Baccus. Om medieindustrierna var det minsta intresserade av att utnyttja internet för att distribuera sina produkter så hade de naturligtvis gjort det för länge sedan.
  Problemet är att så inte är fallet.
  Eftersom efterfrågan är så ohyggligt stor har det därför under väldigt lång tid hunnit byggas upp helt ideella nätverk som möter denna efterfrågan.
  Tror du ärligt talat att Isle of Man-projektet du beskriver hade existerat om det inte vore för piratandet på internet?
  Sånt tänker inte du på förstås, du hade glatt promenerat runt med din bärbara CD-spelare och ryggsäcken full med CD-skivor för all överskådlig framtid. Det är finkultur det!
  Höj nivån lite på ditt resonemang är du snäll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: