Var finns solidariteten Mona Sahlin?

När man noterar den främlingsfientliga inställningen som ledande socialdemokrater, vänsterpartister och LO-chefer visar upp i samband med den katatrof som drabbat innevånarna i Gaza och Israel blir Baccus’ Blog bekymrad.

Men på vilket sätt har invånarna i Israel drabbats. Ja, inte kanske på samma fruktansvärda sätt som invånarna i Gaza, men man ska dock komma ihåg att upprinnelsen till Israels attack på Hamas i Gaza var ett resultat av flera rakteanfall från Hamas och ett flertal bomber utlösta i bussar och caféer i Israel. På intet sätt påstår Baccus’ Blog att det ursäktar Israels bombningar som framförallt drabbat civila i Gaza – inte minst försvarslösa barn. Vill man ha fred och vilka vill det. EU-kommissionären har redan fördömt Hamas som den som bär det största ansvaret för det som hänt.

Men Socialdemokrater och Vänsterpartister skuldbelägger konsekvent Israel, och enbart Israel. Vissa skuldbelägger även judarna (?) vilket måste betyda att man är mera främlingsfientlig än påläst.

Var finns solidariteten mellan folken, när man så tydligt visar upp en så fullständig främlingsfientlighet. När Olof Palme demonstrerade för Vietnam och krävde ”USA ut ur Vietnam” så var det enda som brann de facklor man bar i demonstrationståget.

Nu är det annorlunda tongångar bland solidaritetens Socialdemokrater och Vänsterpartister.

Nu står Mona Sahlin, Lars Ohly, Jan Eliasson, Wanja Lundby-Wedin, Luciano Astudillo med flera på en estrad där man kan se terrorist-organisationera Hamas och Hezbollahs  flaggor tillsammans med hakkors-flaggor. Man hör hätska rop om att ”krossa” ett land och dess befolkning. Är det ”den nya rödgröna oppositionen”?

Varför vill inte dessa företrädare för den rödgröna oppositionen i första hand arbeta för en varaktig fred och att värna freden mellan folken. Var finns den solidaritet och medkänsla med andra människor i andra länder som väljarna ska känna genomlyser ett parti som man valt att lägga sin röst på.

Vilka kommer inte ihåg när Wanja Lundby-Wedin hetsade sina medlemmar i Vaxholm. Vilka minns inte ropen från LO-medlemmarna till de lettiska kamraterna: ”Go Home”. Är det den solidariteten vi vill se i Sverige. Baccus’ Blog vill inte det, vill du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: