Mona Sahlin splittrar oppositionen!

Alliansen tog i veckan ansvar för Sveriges energiförsörjning. Man tog samtidigt ansvar för jobben i Sverige, med översvallande beröm från ledande fackförbundsledare inom LO. Dessutom tog man klimatansvar genom ett genomgripande program för att genomföra landets största satsning på vindkraft.

Mona Sahlin, tillsammans med Lars Ohly och Peter Eriksson var inte alls glada över beskedet från Alliansen, utan gick ut med kraftig kritik mot beslutet. Att det skulle bli kritik var väntat eftersom man har som rutin att, utan någon som helst eftertanke protestera mot alla Alliansens förslag och beslut. ”Fort men fel” brukar Baccus’ Blog kalla syndromet.

Men sedan hände det som inte fick hända inom den rödgröna oppositionen. Mona Sahlin svängde på kappan, förmodligen efter att ha tagits i örat av ledande LO-ledare. Nu vill hon förhandla med Alliansen, undrar egentligen om vad, för beslutet är ju redan fattat. Det är nog bara för Mona Sahlin att ställa in sig i ledet.

Wanja Lundby-Wedin gör ett tappert försök i SR:s Studio Ett idag, att ”rädda” Monas lite hastigt uppkomna blunder genom att påpeka att ”det inte är en utbyggnad utan ett utbyte av gamla kärnkraftsverk mot nya”, dvs inte fler. Precis det som Alliansen sade vid presskonferensen men som Mona Sahlin ”inte hörde” på grund av oppositionens ”Fort men Fel- syndrom”.

Några ytterligare kommentarer har inte hörts från de övriga ”opponenterna”. Det blir bara roligare och roligare.

Och Aftonbladet vet inte vilket ben man ska stå på. I ledaren tycker man att Maud Olofsson är den stora förloraren medan Lena Melin, Aftonbladets samhällschef, i sin politiska analys tycker att Mona Sahlin är den stora förloraren. Den tidningen ska hålla sig till att skriva om Letś Dance, Robinsson och andra samhällsomstörtande händelser, där har Aftonbladet en uppgift, om sanningen ska fram.

Den första stora sprickan i den rödgröna oppositionen har visat sig. Det var Mona Sahlin som orsakade den. Och det kommer fler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: