Sahlin och Löfven vill köpa SAAB för svenska pensionspengar!

Baccus’ Blog har följt den politiska ”cirkusen” kring SAAB:s eventuella framtid. Maud Olofsson har klart utsagt, precis som under hela den långdragna processen,  att hon inte vill gå in i ett riskprojekt med skattebetalarnas pengar.

Oppositionen vill naturligtvis annorlunda. Ett förslag från Socialdemokraterna är att ta pengar från pensionsfonderna för att staten skulle köpa SAAB. Maud Olofsson menar att när General Motors inte kan sälja SAAB-bilar kan man anta att staten inte heller kan det. Samtliga kommentatorer i tidningar, radio och TV tycker som hon.

SAAB har gått med 20 miljarder i förlust under de senaste åren. Att gå in med 5 miljarder nu, skulle bara innebära att skattebetalarna skulle behöva gå in med mycket mera, senare.

IF Metalls ordförande Stefan Löfven tycker naturligtvis som oppositionen, vilket också är hans roll.

Men samtidigt kan det vara på sin plats att påminna om Gustav Möllers ord (han var socialdemokratisk socialminister under kriget) om att varje skattekrona som inte används effektivt är som att stjäla från de fattiga.

Kan vara något att tänka på för Mona Sahlin och Stefan Löfven, som vill ta pensionspengar från de svenska pensionärerna för att hålla SAAB under armarna. Pengar som med stor sannolikhet skulle hamna hos GM i USA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: