Olofsson och Littorin ger hopp till Trollhättan!

Att lyssna är viktigt. Även för SAAB:s ledning. Speciellt i ett så känsligt läge som i fallet med SAAB. Företagets VD Jan-Åke Jonsson sa till media, efter samtalen med regeringens båda ministrar – Olofsson och Littorin att han nu förstod att ägarfrågan är viktig. Äntligen. Ägarfrågan skulle nu prioriteras. På tiden.

Uppenbarligen har Jan-Åke Jonsson tillsammans med det lokala facket och kommunens representanter lyssnat för mycket på Mona Sahlin och hennes kamrater än på regeringens representanter, de personer som de borde ha lyssnat till.

Lars Ohly var för övrigt även han på besök i Trollhättan. Hans förslag till lösning; han uppmanade till kamp(!?).

Maud Olofsson talade om att ett antal intressenter av SAAB hade hört av sig till Näringsdepartetmentet och blivit vidaresända till rekonstruktören. (Har inte SAAB:s ledning och rekonstruktören kontakt?)

Sven-Otto Littorin talade om att man lämnat in en ansökan om EU-bidrag för att kunna hjälpa till i de fall SAAB-medarbetare skulle friställas i processen. Baccus’ Blog har i tidigare inlägg berättat om hur man kraftigt förstärkt den arbetsmarknadspolitiska närvaron i Trollhättan.

Baccus’ Blog tror att det hade varit enklare, snabbare och framkallat mindre oro hos de anställda i Trollhättan om man redan från början hade haft den här öppna kontakten med regeringsföreträdarna. Istället för att koncentrera sig på att få desinformation från den rödgröna oppositionens representanter, som uppenbarligen är mer intresserade av att ta politiska poäng än att hjälpa SAAB och företagets medarbetare.

Läs för övrigt Expressens intervju med Mona Sahlin om hur hon hade tänkt sig att lösa SAAB-krisen.

https://baccusblogg.wordpress.com/2009/02/19/mona-loser-krisen-eller-inte/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: