Misstanke om att Niklas Nordström kör medial kupp med GM och SAAB!

Ackordscentralens VD Mikael Kubu funderar över rekonstruktionen av SAAB. Han misstänker att eftersom General Motors lovat att betala leverantörsskulderna åt SAAB, behovet av en rekonstruktion är oklar. Mikael Kubu för fram teorin att man iscensatt rekonstruktionen för att få medial uppmärksamhet samt att avsikten dessutom skulle vara att sätta press på regeringen.

General Motors vill flytta fokus från sitt eget tillkortakommande och rikta intresset mot regeringen.

Som konsult i mediafrågor etc finns konsultfirman Primes delägare Niklas Nordström. Han är tidigare ordförande i SSU, socialdemokrat och som Baccus’ Blog skrivit om tidigare, aktuell för en post i en eventuell rödgrön regering 2010.

Om det här är något som Niklas Nordström iscensatt i samråd med sin partikamrat Mona Sahlin är det mycket anmärkningsvärt. Framför allt därför att Mona Sahlin med hjälp av sin blivande vapendragare Niklas Nordström äventyrar både SAAB som företag som de anställdas arbeten.

Hur mycket, och om, Lars Ohly, Peter Eriksson och Maria Wetterstrand är informerade och även delaktiga i en eventuell iscensatt ”medial” rekonstruktion är svårt att säga i dagsläget.

Maria Wettersrrand har varit ovanligt tyst i SAAB-krisen. Peter Eriksson sade senast idag, i en intervju med dagens eko att han tyckte att regeringen, utan närmare kontroll skulle bevilja SAAB lån. Lars Ohly har inte sagt något mer än att man ska ”kämpa” på SAAB. Att Lars Ohly inte tar mer medial plats än han gjorde vid besöket i Trollhättan är ovanligt. Mona Sahlin har den senaste tiden också varit ovanligt sparsam med komentarer. Och hur mycket är SAAB:s ledning involverade.

Baccus’ Blog gräver vidare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: