Peter Eriksson mumlar svarslöst i skägget!

I Ekot intervjuades Peter Eriksson om den pågående SAAB-krisen. Hans åsikt var, precis som Mona Sahlins, att regeringen skulle bevilja SAAB ett mångmiljardlån utan några som helst garantier om möjlighet till återbetalning.

Han lyckades också med konststycket att jämföra SAAB:s situation med Volvos, en halsbrytande jämförelse, där Peter Eriksson mer visar upp sin bristande kunskap i hanteringen av, och bakgrunden för de båda företagen, än visar upp något som helst förslag till långsiktig lösning för SAAB. Återigen vill nog Baccus’ Blog påminna om att det för skattebetalarna, och för bilarbetarna på SAAB och Volvo är bra att det inte är den rödgröna oppositionen som styr och ställer i Sverige.

Ekots reporter ville också ha svar på om Peter Eriksson tyckte det var rätt att låna ut så mycket pengar till ett bilföretag som idag inte hade en produktlinje som faller bilköparna på läppen. Men att Peter Eriksson skulle bry sig om sådana futtigheter som att SAAB dessutom saknar ägare (något som exempelvis Volvo har) och söker ägare det var det inte tal om. Att SAAB är mitt i en rekonstruktion där man inte än kan säga om företaget kommer att vara kvar eller inte (något som i och för sig alla vill) var inte alls nödvändigt att lägga någon större aspekt på. Peter Eriksson tycker till och med att det är helt riktigt att strö ut skattebetalarnas pengar utan någon som helst kontroll på var de hamnar.

Peter Eriksson mumlar vidare i skägget, utan svar om någonting. Men med hopp om en ljusnande framtid för sig. För inte kan det bli en ljusnande framtid för dig om den rödgröna oppositionen vinner valet 2010. Inte med den inställningen om hur förvaltning av skattebetalarnas pengar ska skötas.

Baccus’ Blog tillsammans med de allra flesta (även bland rödgröna väljare) tycker att regeringen med Maud Olofsson gör ett bra jobb, när det gäller att lösa krisen för fordonsindustrin.

Och fortfarande väntar Baccus’ Blog på att den rödgröna oppositionen ska presentera en lösning på problemen inom fordonsindustrin. Att strö populistiska och verklighetsfrämmande löften kring sig löser inte krisen utan är enbart oseriöst och gör bara människor oroliga.

Den enda som hittills kommit med något var den gamle kommunisten Lars Ohly som var på besök i Trollhättan i veckan. Hans föerslag till lösning: ”Upp till kamp”. Ok, vad kan man annat vänta sig av en gammal kommunist.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: