Mona Sahlin slutar som partiordförande?

Har Mona Sahlin slutat som Socialdemokraternas partiordförande. Och har Maria Wetterstrand tagit över ordförandeklubban i Socialdemokratiska partiet? Ja, vad ska man tro efter att energidiskussionerna med regeringen har brutit samman.

Att Maria Wetterstrand skulle styra Mona Sahlin i den rödgröna oppositionen har Baccus’ Blog skrivit om tidigare. Och när Lars Ohly, den gamle kommunisten blev inbjuden att dela på statsrådsbilarna efter valet 2010, blev Mona Sahlins ledarskap ytterligare decimerat.

Den energiöverenskommelse som Alliansen träffade för en tid sedan, svarade upp till det önskemål som stora delar av den socialdemokratiska ledningen hade. Stefan Löfven, IF Metalls ordförande uttryckte sitt gillande över att jobben skulle vara säkrade för lång tid framöver.Socialdemokratiska debattörer uttryckte sitt gillande.

Nu har Stefan Löfven och hans medlemmar tyvärr snubblat på målsnöret, ett snöre som Mona Sahlin höll i. Ett snöre som hon egentligen tog tag i samtidigt som hon bjöd in Miljöpartiet till sitt samarbete ”som skulle hålla ända fram till år 2020, minst”. Grattis Maria Wetterstrand samtidigt som Baccus’ Blog skickar en sorgsen tanke till Stefan Lövfen och hans medlemmar som ur jobbsynpunkt nu sitter med Svarte Petter.

Vi övriga får väl börja öva på ”åkarbrasor” för att hålla oss varma. För enligt experter – även socialdemokratiska sådana – kommer Miljöpartiets nya socialdemokratiska politik innebära att övningen med ”åkarbrasor” bör starta så snart som möjligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: