Den rödgröna oppositionen riskerar SAAB:s framtid!

Ackordscentralens VD Mikael Kubu tar bladet från munnen i en skarpt formulerad debattartikel i Svd. Där går han till angrepp mot oppositionen (han nämner av artighetsskäl inte de ansvariga vid namn dvs; Mona Sahlin, Peter Eriksson, Maria Wetterstrand ooch Lars Ohly) som han anser kommer att allvarligt skada den rekonstruktion som just nu pågår på SAAB.

Han menar att ”de 4:as gäng” (min beteckning) har lierat sig med GM för att på så sätt, utan att ha underlag för det kräva att skattebetalarna ska betala mångmiljardbelopp till, kanske en bilfabrik som eventuellt inte går att rädda. Detta enbart för att erhålla populistiska inrikespolitiska poäng i en allvarlig ekonomisk kris för företaget. Mikael Kubu skriver:

”Oppositionen vädrar morgonluft och har allierat sig med GM i Saabs kamp efter statliga medel. Saabs överlevnad på kort sikt kan mycket väl hänga på opinionen och mediers vinkling av problematiken”.

Det som Baccus’ Blog tycker är speciellt anmärkningsvärt är att den rödgröna oppositionen, trots att man säger sig värna om bilarbetarna ändå, på ett så flagrant sätt vill riskera tusentals bilarbetares arbetstillfällen. Och detta enbart för att vid valet år 2010 tro sig ha en möjlighet att vinna, och ta över efter Alliansen.

Vad är då avsikten med det mediala opinionsbyggandet som den rödgröna oppositionen med hjälp av Niklas Nordström, tidigare SSU-ordförande och numera delägare i Prime iscensätter. Mikael Kubu skriver vidare;

”Genom offentligheten flyttas fokus från ägaren GM till staten. Om rekonstruktionen misslyckas kommer det sannolikt göras gällande att det var svenska statens fel att Saab, som är ett av våra svenskaste och starkaste varumärken, försattes i konkurs och många tusen människor förlorade jobbet”.

Att tro att den rödgröna oppositionen kommer att ta ansvar för SAAB och de bilarbetare som idag är varslade är något som Baccus’ Blog inte för ett ögonblick delar. Ackordcentralens VD verkar i debattartikeln inte heller dela den åsikten.

Att dessutom IF Metalls ordförande Stefan Löfven deltar i det politiska spektaklet borde få medlemmarna i IF Metall att ställa frågor. Var finns hans lojalitet, hos Socialdemokratiska partiet eller hos medlemmarna i IF Metall?.

Att han dessutom så hårdnackat är motståndare till att hjälpa sina medlemmar med tilläggsförsäkringar vid en eventuell arbetslöshet (något som andra, lika stora LO-förbund redan gjort) är också anmärkningsvärt och borde också ge upphov till frågor från medlemmarna. Stefan Löfven ingår i Socialdemokraternas verkställande utskott.

Stefan Löfven tillsammans med Mona Sahlin från S, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson från MP och Lars Ohly från V har en del att förklara för väljarna

Problemet är att de inte vet vad de ska säga. Varken om sitt handlingssätt i SAAB-krisen eller varför de sviker sina medlemmar och riskerar deras jobb och det företag som många av deras medlemmar vigt sitt liv åt.

Eller är det kanske deras ”gömda agenda”, att offra bilarbetarna på SAAB för regeringsmakten 2010. Vad tycker man i Trollhättan?

2 svar to “Den rödgröna oppositionen riskerar SAAB:s framtid!”

  1. Anna Ardin Says:

    Nej, men komigen, att anklaga oppositionen för hur det går i en politik där de är i ständig minoritet är inte rimligt. Mycket kan man lasta oppositionen för, men inte om det går illa med regeringens politik.

  2. baccusblogg Says:

    Att Ackordscentralens VD Mikael Kubu tar upp de här funderingarna i sin debattartikel, samt också oroar sig för SAAB:s framtid talar för sig själv. Och märk väl, det han gör i sin debattartikel är just att anklaga oppositionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: