Robinson-vinnare, Socialdemokraternas nye bostadspolitiska talesperson?

Den socialdemokratiske riksdagsledamoten Jan Emanuel Johansson, har mest gjort sig känd son vinnare av Robinson-tävlingen och att han låtit ett spritföretag sponsra sin personvalskampanj har slagit till.  Igen. Och inte bara en gång utan två gånger. (Två gånger kan lätt tas för en vana.)

Det gäller hans insatser på bodtadsmarknaden. Han blev först känd för att försöka hyra ut sin lilla lägenhet vid Mosebacke Torg för 10.000 kr per vecka, eller 40.000 kr per månad. När det blev känt så försvarade han sig på det här, osannolikt socialdemokratiska sättet:

– Rent krasst: Jag vet inte var det står att man inte ska försöka. Det var bara ett försök. Det gick ju inte, sade Jan Emanuel Johansson till nättidningen Realtid.se när det första uthyrningsförsöket avslöjades. Realtid ville veta hur hyran gick ihop med Socialdemokraternas bostadspolitik.

Efter sin insats på Realtid.se ville han ytterligare förtydliga sig. Och då skrev han så här i sin blogg:

”Ett pinsamt försök till att hyra ut en lägenhet väldigt dyrt”, skrev han sedan själv på sin blogg. ”Det var därför jag skrev Janne Johansson, i stället för Jan Emanuel på den där annonsen.”

Men det är som sagt inte slut med det. Nu vill han hyra ut sin villa i Visby i sommar för specialpriset 35.000 kr per vecka. Dvs 140.000 kr per månad. En riktigt äkta socialdemokrat skulle jag vilja säga. Kanske den nye Bostadsministern i Mona Sahlins rödgröna regering 2010.

Tidningarnas Telegrambyrå ville naturligtvis att den nye partisekreteraren Ibrahim Baylan skulle uttala sig. Men han kände inte till saken och ville inte kommentera. Baccus’ Blog förstår, men utgår från att TT kommer att få vänta på kommentar. Länge.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: