Vad är det som stämmer Ibrahim Baylan?

Ibrahim Baylan, Socialdemokraternas nye partisekreterare har chattat med Aftonbladets läsare, och bland annat svarat på frågan om den rödgröna oppositionens syn på skatterna.

Han svarar på frågan om inskomstskatt och arbetsgivareavgift ska höjas vid ett  rödgrönt regeringsinnehav 2010. ”I dagsläget är det inte aktuellt med den typen av skattehöjningar”, svarar han på frågan.

Men hur ska ni ha det i den rödgröna oppositionen? Ni har ju lagt fram tre olika skattehöjningsförslag inför valet 2010. Eller är det bara du Ibrahim Baylan som inte är informerad? Så här har ni ju sagt:

Socialdemokraterna vill återinföra förmögenhetsskatten och fastighetsskatten. Man vill kraftigt höja arbetsgivareavgiften för ungdomar och föreslår skattehöjningar för löntagarna med 20 miljarder.

Vänsterpartiet vill återinföra och höja fastighetesskatten och förmögenhetsskatten mer än Socialdemokraterna. De vill, precis som S och Miljöpartiet fördubbla arbetsgivareavgiften för ungdomar under 26 år. De vill höja punkskatterna på energi och koldioxid, höja bolagsskatten och införa nya skatter – bland annat på fritidsbåtar.

De tre rödgröna oppositionspartierna är långt ifrån eniga om hur stora skattehöjningar det blir vid en rödgrön regering, om det blir 20, 30 eller 50 miljarder. Klart är att det blir stora skattehöjningar det blir med andra ord dyrare för hushållen, löntagarna och företagen.

Så frågan är, vad är det som stämmer Ibrahim Baylan. Vet du inte, eller vill du bara mörka obehagliga sanningar i Aftonbladets chat. Om sanningen ska fram.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: