Thomas Östros, Socialdemokraternas ”Gubben i lådan”!

När man söker på Thomas Östros får man den här kommentaren från makthavare.se:”…gråpolitiker som ska bevisa att socialdemokraterna har en politik för nya jobb 2010.” Suck, ja, vad kan man säga om den presentationen..

Nu har han slagit till, Thomas Östros. Igen. Från att varit nästan osynlig under en längre tid dyker han upp i ”bonus-debatten”. Som ”Gubben i lådan”. Han tycker nämligen att finansminister Anders Borg ska be hela svenska folket om ursäkt för att några stackars underbetalda direktörer i staten får några extar miljoner att roa sig med.

Vad hans kritik går ut på är att bonusar till statens direktörer är fel. Ja, det vill säga bonus till statens direktörer är fel när Anders Borg är finansminister och Alliansen regerar. Nej, det var bättre förr, när Socialdemokraterna hade makten i Sverige och man betalade bonus till statens direktörer. Den bonusen var rätt, riktig och solidarisk.

Vad Thomas Östros försöker med är att sopa hem lite populistiska poäng på Bonus-debatten utan att egentligen förstå att svenska folket inte förväntar sig en ursäkt, vare sig från Borg eller Östros. Svenska folket förväntar sig att staten ska betala en bra lön till sina direktörer. För den lönen ska direktörerna jobba, leverera och redovisa resultat. Och gör de inte det finns det säkert många andra som står i kö för jobbet.

Och Baccus’ Blog tycker nog, trots den senaste bonus-debatten att Anders Borg och Alliansen gör mer för att rätta till detta än vad Thomas Östros lyckades med under de 12 år han satt med i den innersta regeringskretsen. Så ”Gubben” får nog hoppa ner i lådan igen. Glöm bara inte att stänga locket, Thomas.

Ett svar to “Thomas Östros, Socialdemokraternas ”Gubben i lådan”!”

  1. Stig-Björn Ljunggren Says:

    Men de borgerliga har ju själva sagt att de ska ändra på sin politik nu när medierna larmat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: