Socialdemokrater bakom Mona Sahlins opinionsras?

Aftonbladet har tänkt till igen. Om sanningen ska fram. Baccus’ Blog noterar att man försöker sig på att analysera varför Mona Sahlin lyckats rasera ett övertag i opinionen på över 20% till nästan 0%.

Vad är det som hänt, frågar sig Aftonbladet. Och svaret är naturligtvis att det finns ett antal socialdemokrater som har satt krokben på Mona Sahlin. Det är bekvämast så. I artikeln nämns namn som Per Nuder, Morgan Johansson tillsammans med ett antal ”tunga” politiker både på riksplanet som inom kommunalpolitiken. Dessutom anser Aftonbladet att det vilar en stor skuld på IF Metalls ordförande Stefan Löfvén tillsammans med Löfvéns företrädare Göran Johnsson.

Huvudskälet ska alltså vara att Mona Sahlin uteslöt Vänsterpartiet från regerings-samarbetet. Att ett flertal socialdemokrater inte vill ha med Vänstern i ett regeringsalternativ har man egentligen ingen åsikt om.

Ingenstans i artikeln står det som Baccus’ Blog också kan vara en förklaring. Nämligen att Socialdemokraterna saknar egen politik.

Under månaderna efter valförlusten 2006 har den politiska oppositionen från Socialdemokraterna mestadels bestått i kritik av Alliansregeringens beslut. Utan att i samband med att man framförde kritiken kom med något eget förslag till politisk lösning.

Och detta beror på att man inom Socialdemokraterna helt saknar egen politik. Kan det vara så enkelt, Aftonbladet?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: