Marcus Wallenberg – ack så pinsamt!

Att se Marcus Wallenberg försvara Annika Falkengrens lönelyft med 2 miljoner per år, och kalla det en lönesänkning, genom att jämföra med vad hon skulle ha kunnat få är bara pinsamt. Baccus’ Blog har inte sett en så rodnande och stammande ordförande i en av våra storbanker på länge.

Att dessutom förklara ett lönelyft på 2 miljoner igår, och idag behöva förklara ytterligare 35 miljoner i pension kan inte vara lätt. Undrar vad farfar Marcus Wallenberg skulle ha gjort i samma situation. Jo, så här tror Baccus’ Blog att ”gamle” Marcus Wallenberg skulle gjort.

Han skulle aldrig försatt sig i den situationen. Han skulle dessutom aldrig från början tillåtit sig att, med förnedringens rodnad på kinderna behöva erkänna att han hade vilselett stämman genom att förtiga en uppgift som så enkelt kan upptäckas. Att ingen på bankens PR-avdelning hade modet att tala om för Marcus Wallenberg och Annika Falkengren att det i dessa kristider dessutom är ganska korkat att bara tänka på det här sättet. Där gör ni inte ett bra intryck på era kunder, Annika och Marcus.

Om ”unge” Marcus Wallenberg, istället hade läst sin Piraten lite bättre hade han kanske tagit till sig Piratens tänkvärda ordstäv: ”Man ska aldrig ljuga om sån’t som går att kontrollera”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: