Socialdemokratin, politikens copy-cat!

Baccus’ Blog noterade från gårdagen att Socialdemokraterna presenterade sitt nya sjukvårdsprogram. Och vad var det som man presenterade som sitt sjukvårdsprogram. Jo, en kopia av den sjukvårdsmodell som det privatägda S:t Görans Sjukhus i Stockholms verksamhet är baserat på.

För inte alltför många år sedan ville den dåvarande socialdemokratiska majoriteten i Stockholm förbjuda S:t Görans Sjukhus att fortsätta som privatägt sjukhus. Trots att sjukhuset låg främst på den lista över sjukhus i Stockholmsregionen där patienterna var mest nöjda. Man fick till och med den socialdemokratiska regeringen att införa en ”stopplag” så att den här sjukvårdsformen inte skulle kunna utökas med fler sjukhus på fler orter. Förmodligen var sjukhuset alltför populärt bland patienterna för att passa den socialdemokratiska ideologin.

Nu går Ylva Johansson ut och presenterar den modell som S:t Görans Sjukhus baserar sin verksamhet på, som sin ide’. Som Socialdemokraternas nya sjukvårdspolitik.

Att Socialdemokraterna saknar egen politik har Baccus’ Blog tidgare påpekat. Så det är ju ingen direkt överraskning att Ylva Johansson (S) nu presenterar andras ideér som sin.

Baccus’Blog såg i helgen att den rödgröna oppositionen skulle vara på plats i Globen och Melodifestivalen. Nu väntar vi bara på att den gamle socialdemokratiske kulturministern Leif Pagrotsky studsar upp och utropar Melodifestivalen som sin och Socialdemokraternas idé. Ni vet, Pagrotsky, han, den lille pigga som dansade med Foppa på Medborgarplatsen. Vakta på varumärket, Svt!

Annonser

2 svar to “Socialdemokratin, politikens copy-cat!”

  1. craccus Says:

    Det som stör mig mest med såssarna är att de bloggar mer än de jobbar.

    Se färsk statistik på http://twixdagen.se/ – såssarna står för det överlägset största antalet ”tweets”.

    ”Synas men inte verka” är den nya tidens politik.

  2. Det kanske finns anledning till den negativa publiciteten, Mona Sahlin! « Baccus´ blog Says:

    […] https://baccusblogg.wordpress.com/2009/03/16/socialdemokratin-politikens-copy-cat/ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: