Sahlin och Östros höjer skatten för storstadsbefolkningen!

Nu har Mona Sahlin och Thomas Östros tänkt till igen. I sann socialdemokratisk och tillika populistisk anda går man till storms mot den ”orättvisa” skatten på den uppskjutna reavinstskatten. Socialdemokraterna vill alltså i förslaget att man ska kunna låna, räntefritt från skattebetalarna när man köper ett större och dyrare hus.

Och varför gör man det. Jo, därför att det inte är rättvist mot stockholmarna. I och för sig skulle de två räknenissarna även kunna ta med de övriga storstadsområdena. Men man koncentrerar sig särskilt på Stockholm där väljarna sviker den rödgröna oppositionen.

Samtidigt återinför man fastighetsskatten för de dyraste villorna.

Vad innebär det. Jo, de villaägare, framför allt i storstadsområdena  som ”belönas” med att man tar bort reavinstskatten på 0,5%, där lägger man på en skatt på just de som kanske annars tycker att vänster-förslaget är bra, de med de dyraste villorna. Den nya fastighetsskatten blir 1%. En ”reavinst-förlust” alltså på 0,5%.

Och många av de som drabbas av den rödgröna skattehöjningen är pensionärer. Och det är väl just pensionärer, framförallt i storstadsområden som bor, efter många års sparande i obelånade villor med högt taxeringsvärde.

Den rödgröna oppositionen arbetar som vanligt skattemässigt efter modellen med de tre F:en: Föda – Fastigheter – Fattiga.

En sak ska man nog ha klart för sig, den rödgröna oppositionen har inte den minsta tanke på att minska skatten vid en eventuell valseger 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: