Wanja Lundby-Wedin jobbar hårt, sitter på tre stolar samtidigt!

Idag noterar Baccus’ Blog hur media börjar intressera sig för Wanja Lundby-Wedins trixande med sin moral. Man börjar mer och mer att fokusera på Wanjas svårigheter att sitta på flera stolar samtidigt. Något som i och för sig inte brukar ställa till några problem, säger de som gör det – lönespecikationen brukar tipsa om vilken stol man sitter på för ögonblicket.

Ena dagen sitter hon som välavlönad makt-elit i AMF Pensions styrelse och röstar igenom mångmiljon-bonusar till ledningen. För att nästa dag, när media nosat upp det hela går ut och, som LO-ordförande kraftigt fördömer den företagsledning som dagen innan erhållit några miljoner i bonus från styrelseledamoten Wanja.

Nu vill Thomas Östros att man i Riksdagen ska stifta en lag som förbjuder bonusar till företagsledare. Innebär detta att ledamoten Wanja Lundby-Wedin i Socialdemokraternas Verkställande utskott då kommer att ställas i skamvrån? Undrar om Thomas här tänkt på det?

Och hur blir det när Wanja kommer till LO-Borgen. Nu kommer hon ju som ordförande i LO behöva förklara för sina medlemmar i de olika förbunden att, samtidigt som hon röstade för mångmiljonbonusar till ledningen i AMF Pension så röstade hon samtidigt för att man skulle sänka pensionen för LO-medlemmarna.

Och kommer medlemmarna förstå hur Wanja Lundby-Wedin kan sitta kvar på alla tre stolarna utan att trilla av. Med tanke på att hon, i alla debatter vrider sig som en mask på stolarna för att passa in i sina olika roller.

Baccus’ Blog har i starkt minne den debatt mellan arbetsmarknaads-minister Littorin och Wanja Lundby-Wedin och där Wanja skällde ut Littorin därför att han hade svårt att förstå från vilken av Wanjas olika stolar svaren kom.

Baccus’ Blog förstår däremot Littorin, därför att Baccus’ Blog förstår inte heller hur Wanja Lundby-Wedin kan hålla isär sina olika roller. Förmodligen står det i Wanjas lönespecifikation, som med tanke på hennes miljon-inkomst förmodligen består av flera sidor.

Undrar vad hennes medlemmar tycker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: