FI misstänker brottslighet, undersöker Wanja Lundby-Wedins AMF-affär!

Finansinspektionen aviserar att man kommer att undersöka eventuell brottslighet när det gäller Wanja Lundby-Wedins ”AMF-affär”. Och LO svarar med klassisk krishantering, dvs flyttar fokus till något eller någon som inte alls har med saken att göra.

Wanja Lundby-Wedin, som är ansvarig för det hela vill inte uttala sig. När en av de värsta kriserna för Wanja Lundby-Wedins Landsorganisation uppstår väljer ordförandeden att avstå från kommentarer. Hon är på resa, säger man på LO. Baccus’ Blog har svårt att förstå vart man kan åka i världen som inte är nåbart för dagens komunikationsteknik. Det blåser storm kring Wanja, då väljer hon att gräva ner sig i sanden. Samtidigt låter hon en annan av LO:s styrelsemedlemmar i AMF, som inte ens var med i styrelsen när hela affären slöts, uttala sig. Han tycker det är tråkigt, vilket man kan förstå med tanke på att hans egen chef faktiskt solkar även hans insatser(?) i styrelsen.

LO:s medlemmar är förvånade, upprörda och rent ut sagt förbannade på att deras förtroendevalda ordförande väljer att sälja ut sina medlemmars ekonomiska framtid, samtidigt som man lovar bort mångmiljonbelopp till redan välbetalda personer i ledningen för AMF. Och Wanja Lundby-Wedin väljer att inte ta ansvar för sina handlingar. Ledningarna för LO och de olika förbunden går naturligtvis ut och lägger ansvaret helt på AMF:s ledning i en ”rädda Wanja”-kampanj.

Och vad säger man från Socialdemokraterna. Wanja Lundby-Wedin är ju också medlem i Socialdemokraternas Verkställande utskott. Pinsam tystnad, vilket Baccus’ Blog tolkar som att Mona Sahlin anser att tillvägagångssättet är helt okey. (Undrar hur många Toblerone man får för 104 miljoner)

Tystnad även från Maria Wetterstrand, Peter Eriksson och den gamle kommunisten Lars Ohly.

Efter att vid ett flertal tillfällen gått ut och kraftigt kritiserat andra för vad hon själv anser är helt okey, om hon gör det själv vill säga är faktiskt tillräckligt skäl att göra en pudel. Ja inte en pudel utan kanske snarare en hel kennel. Det ska bli intressant att se om och när Wanja Lundby-Wedin tar det beslutet.

Men hon kanske vill avvakta Finansinspektionen brottsundersökning först. Något som hon delar med Baccus’ Blog.

Annonser

2 svar to “FI misstänker brottslighet, undersöker Wanja Lundby-Wedins AMF-affär!”

 1. Elisabeth I Says:

  hejsan sag nyss http://www.youtube.com/watch?v=SdDG93d40QM
  verkar vet du nagan som provat ?

  Ulla

 2. Agneta S Says:

  hellu 🙂 vanner

  tankte bara checka
  nylanserad produkt namligen

  har nagan av er testat den?

  skriv till mig om ni vet mer om den??

  Eivor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: