Bonu(s)-skandalen växer! Ledande socialdemokrater inblandade!

Socialdemokraternas Bonusskandal växer lavinartat. Svt:s Agenda avslöjar på söndagskvällen nya skandaler kring den socialdemokratiska ledningens bonusröstningar. Nu gäller det AP-fonderna.

Och Wanja Lundby-Wedin har ikväll fått sällskap av ytterligare  socialdemokratiska medlemmar i ledande ställning som inte vill yttra sig i frågan. Ibrahim Baylan tyckte i och för sig i Agenda att det var besvärande att man ville lägga skulden för det inträffade på enskilda socialdemokrater. Baccus’ Blog undrar stillsamt vilka man istället ska lägga skulden för det inträffade på.

Första AP-fondens bonusprogram röstades igenom av bland andra LO:s förre avtalsekreterare Erland Olausson. Helt emot reglerna. Och dessutom trots att AP-fonden gått med en stor förlust.

Fjärde AP-fonden är ett annat exempel. Där utökade man dessutom bonusavtalet genom att fördubbla det i vinter. Mitt under brinnande finanskris och lågkonjunktur. I den styrelsen sitter Ilmar Reepalu, Malmös kommunalråd samt den förre socialdemokratiske statssekreteraren Sture Nordh, numera TCO-ordförande. I styrelsen återfinns också Stefan Löfvén, IF Metalls ordförande och medlem i Socialdemokraternas Verkställande utskott.

Socialdemokraternas ekonomiska talesman Thomas Östros passade tidigare på att anklaga  Finansminister Anders Borg för att ha godkänt utbetalningarna av de olika bonusavtalen. Samtidigt har man från Socialdemkratisk sida lämnat in en anmälan till KU mot Anders Borg. Av vilken anledning kan man undra. Den bäste Thomas kanske ska vara lite mer noggrann med vad han säger och när. Kasta sten i eget glashusär är inte att rekommendera, Thomas Östros.

Den kritik som oftast kommer från socialdemokratiskt håll beträffande regeringens ekonomiska politik faller platt till marken. Även om den nyheten inte är direkt pinfärsk.

Hur någon bland svenska väljare ens i sin vildaste fantasi kan komma på tanken att tro att den rödgröna oppositionen är ett seriöst regeringsalternativ har Baccus’  Blog svårt att förstå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: