Miljöpartiets nya valspråk: ”Vi har kvar det tills vi hittar nå’t nytt”!

Mitt under brinnande bonusskandaler smyger den rödgröna oppositionen, med Miljöpartiet i spetsen ut sin ”historiska” energiuppgörelse.

Och den går ut på att kärnkraften, minsann, ska behållas ända tills man hittar nå’t nytt att byta ut den mot.

Och det ska man kolla av vart fjärde år. Baccus’ Blog kan se det framför sig. Mona Sahlin från S, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson från MP och så den gamle kommunisten Lars Ohly från V samlas runt kaffebordet på Sveavägen 68. Bara en fråga på dagordningen. ”Är det någon som hittat nå’t som vi kan byta ut den mot”.

Peter Eriksson är stolt över att Miljöpartiet lyckats komma överens så att både Socialdemokraterna och fackliga företrädarna är nöjda(?!) Så sade han, utan att kunna dölja sin besvikelse över att en eventuell ministerpost i en eventuell rödgrön regering kostar miljöpartistiska uppoffringar. Att han inte kan erkänna att den  stora, kvarvarande frågan som bekräftar Miljöpartiets tillvaro i den svenska inrikespolitiken, kärnkraftsmotståndet har strukits från partiets agenda, är bara att beklaga. Partipolitisk moral är inget att förakta, men ack så sällsynt även i Miljöpartiet, Peter Eriksson och Maria Wetterstrand.

I höstas sade Miljöpartiet adjö till kravet på att Sverige ska lämna EU. Ett halvår senare säger man adjö till partiets kärnkraftsmotstånd. Och vad säger man adjö till nästa gång. Vad man i och för sig vet är däremot att 2011 säger man adjö till Maria Wetterstrand och Peter Eriksson.

För väljarna blir det mer och mer klart att när det gäller Miljöpartiets framtid gäller kanske även där, deras nya valspråk: ”Vi har kvar det tills vi hittar nå’t nytt”. Flera medlemmar lämnade Miljöpartiet i samband med att utträdeskravet beträffande EU röstades bort, med tveksam majoritet. Nu kommer nästa tveksamma beslut från Maria Wetterstrand och Peter Eriksson. Vart ska de miljöpartistiska väljarna vända sig?

Baccus’ Blog föreslår att väljarna röstar på centern, det enda kvarvarande miljöpartiet.

Annonser

Ett svar to “Miljöpartiets nya valspråk: ”Vi har kvar det tills vi hittar nå’t nytt”!”

  1. Anders Says:

    Jag noterar att du tycker att ett parti som svänger från avveckling till… avveckling skulle vara bättre för miljön än ett parti som svänger från avveckling till utbyggnad av kärnkraft?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: