Thomas Östros aviserar skattechock om den rödgröna oppositionen vinner valet!

Thomas Östros, Socialdemokraternas förste räknenisse dök upp som ”Gubben i Lådan” i radio idag. Han uppträdde i Ekot:s lördagsintervju där han bland annat kraftigt kritiserade Wanja Lundby-Wedin för hennes vidlyftiga bonus-affärer. (Han hade förmodligen inte hört att hans chef från Sydamerika precis hade berömt Wanja Lundby-Wedin som en bra representant för den Socialdemokratiska arbetarrörelsen.)

Han aviserade dessutom att, om den rödgröna oppositionen skulle ta över regeringsmakten efter valet 2010 kunde väljarna förvänta sig kraftiga skattehöjningar. Det skulle då få Sverige på fötter igen. Finanskriser och lågkonjunkturer – lokala som globala – skulle blåsa bort som en höststorm, samtidigt som den arma svenska befolkningen skulle få mer pengar att röra sig med, mer än man någonsin tidigare haft. Hur han skulle få fart på Sverige med hjälp av högre skatter kunde han däremot inte ge något svar på. Men den gode Thomas tycker sådant bara är futtigt, han visste minsann att det skulle bli så.

Bland de skatter som skulle återinföras var Fastighetsskatten. Därför att det var orättfärdigt att den togs bort för bland annat pensionärer. Om den införs igen kommer det att bli bättre ekonomiska villkor för pensionärerna. Hur det kunde bli så det kunde han inte heller förklara.

Och Baccus’ Blog tror att man nog får leta med ljus och lykta efter någon som kan förklara för oss övriga, som inte är så duktiga med räknestickan som Thomas Östros, hur hans ekonomiska teorier fungerar. Man kanske ska fråga Mona Sahlin?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: