Snart faller domen i TPB-rättegången!

Och hur ska det gå för de fyras gäng. Ska de frias eller fällas. Under tiden oroar sig de små Piraterna för Ipred-lagen. Detta har gjort att den lagliga nedladdningen har ökat med nära 50 %.

Samtidigt har allt fler anmält sig till den nya tjänsten på TPB, att fildela olagligt men anonymt. Att använda sig av Pirate Bay i läget att det snart ska avgöras i rätten kan vara provocerande för domstolen. Men det bryr sig förmodligen inte de små unga Piraterna om, de förstår väl inte bättre.

Baccus’ Blog undrar apropå EU om Engström och Falkvinge lyckats övertyga de unga medlemmarna i Piratpartiet att ”donera” pengar ”för den goda sakens skull”. Eller har de små piraterna tagit sitt förnuft till fånga.

Spänningen stiger i Piratkretsarna.

5 svar to “Snart faller domen i TPB-rättegången!”

 1. calandrella Says:

  ”Under tiden oroar sig de små Piraterna för Ipred-lagen.”
  Sant, men framförallt för att den är rättsoosäker, inte för att det blir svårare att fildela illegalt (själv avskyr jag IPRED men har aldrig rört ett BitTorrent-program, varken legalt eller illegalt).

  ”Detta har gjort att den lagliga nedladdningen har ökat med nära 50 %.”
  Källa? Och, bara för att lagen är effektiv – om lagen är effektiv – betyder det inte att den är bra. Om en lag som gav illeggal fildelning straffet handavhuggning skulle säkerligen den illegala fildelningen minska drastiskt…

  ”Att använda sig av Pirate Bay i läget att det snart ska avgöras i rätten kan vara provocerande för domstolen. ”
  Vad menar du? Varför skulle det vara provocerande? Den är inte fälld…

  ”Baccus’ Blog undrar apropå EU om Engström och Falkvinge lyckats övertyga de unga medlemmarna i Piratpartiet att “donera” pengar “för den goda sakens skull”. Eller har de små piraterna tagit sitt förnuft till fånga.”
  Påstår du att det skulle finnas något lurt med donationerna? Tja, jag har med egna ögon observerat kassar med valmaterial köpta för donationspengar… Och att Rick eller Christian skulle ta några av pengarna själva utan att ha sagt det innan finner jag ytterst osannolikt.

  ”Spänningen stiger i Piratkretsarna.”
  Ja, eller snarare inom politiken. Snart är det EU-val och det finns en stor chans, både enligt en Sifo-undersökning och statsvetare. Särskilt när EU skickar/funderar på att skicka dåligt lagförslag efter dåligt lagförslag – IPRED, Datalagringsdirektivet, ACTA…

 2. Pierre Says:

  ”Baccus’ Blog undrar apropå EU om Engström och Falkvinge lyckats övertyga de unga medlemmarna i Piratpartiet att “donera” pengar “för den goda sakens skull”.”
  Ja valkampanjmatrial bör ju räknas som en god sak, en annan god sak är Toblerone, om det är något sådant du fiskar efter? Men det har jag inga indikationer på att det har hamstrats. :p

 3. Pirat Says:

  Ibland så undrar man ju vad folk tänker med innan dom utalar sig.? Skulle ditt inlägg på något sätt vara kreativ?

  Att ens ge sig på piratpartiet som står för rätten till ett privatliv och där inkluderas ditt om än så ointressanta patetiska privatliv också.

  För fan lär dig vilka som kämpar för att du ska behålla dina rättigheter! Och ja vi gör det med pengar ur egen ficka.

  Ditt dumma inlägg på denna tillsynes obesökta bloggen borde ge dig dåligt samvete när du väll har skakat hjärnan rätt så att även du donerar ett par 100:- eller mer till en kamp för dina rättigheter.

  jävla pucko!

 4. Matthias Says:

  Baccus trollar igen.

 5. Linus Says:

  @Baccus: Verkar inte som folk förstår satir.. suck.. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: